On je ubio Bin Ladena

0

Predsednik Obama lično MU čestitao na ubistvu bin Ladena: Rob O’Nil
 

Sinoć je po prvi put otkriveno ko je monarička "foka" koja je ubila Osamu bin Ladena. U pitanju je Rob O’Nil (38), koji je izvršio preko 400 borbenih misija i bio odlikovan 52 puta u svojoj karijeri, kao član "S.E.A.L" tima šest.

 

– Ljudi me pitaju da li smo zabrinuti što će ISIS da dođe da nas sredi, zato što je Rob istupio javno. Ja kažem da ću lično nacrtati veliku metu na ulaznim vratima moje kuće i reći da dođu da nas srede – rekao je njegov otac Tom O’Nil.

 

Robu O’Nilu je predsednik Obama lično čestitao na ubistvu bin Ladena. Rob je to uspeo sa tri pogotka u glavu, sa male razdaljine, tokom racije u Abotabadu u Pakistan 2011.godine, piše Mirror.

 

U globalu, on je bio raspoređen u više desetina tura na dužnosti u aktivnoj borbi, u četiri različite ratne zone, uključujući Irak i Avganistan. Rob je jedan od najistaknutijih članova poznate elitne jedinice ikada i pristao je na dvodelni intervju za "Fox" krajem ovog meseca.

 

Njegova karijera uključuje i tri misije koje su pretvorene u holivudske akcione filmove. Jedan od filmova inspirisanih njegovim misijama koji je nagrađen "Oskarom" je "Kapetan Filips". Rob je pomogao i u spašavanju mornaričke "foke" Markusa Lutrela, sa kojim je i dan danas prijatelj.

 

Njegova odlikovanja uključuju dve srebrne zvezde, četiri bronzane zvezde, J.S.C. medalju za hrabrost, tri citata od Predsedničke Jedinice i pohvalu za hrabrost od vojno-monaričkog korpusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here