Onlajn izdanja popularnija od dnevnih novina

0

Novine ili PC, odučite sami…
 

Onlajn vesti našle su se na trećem mestu najpopularnijih načina informisanja iza vesti koje emituju lokalne i nacionalne TV stanice, saopštio je Istraživački centar Pju.

 

Istraživanje je pokazalo da se 61 odsto čitalaca informiše putem Interneta, a da su najposećeniji informativni servisi Gugl njuz (Google News) i AOL, kao i vebsajtovi Si-En-Ena (CNN) i Bi-Bi-Sija (BBC).

 

Njih 78 odsto reklo je da prati vesti na lokalnim TV stanicama, a 71 odsto da crpi informacije sa nacionalnih tv mreža poput NBC-ja ili kablovskih kanala kao što su CNN i Foks njuz (Fox News). Vesti na radiju, u kući ili u automobilu, reklo je da sluša 54 osto ispitanika.

 

Njujork tajms najavio uvođenje onlajn pretplate

Najpoznatiji američki dnevni list Njujork tajms najavio je da će od 2011. naplaćivati posete svom sajtu, a sličan potez je sa svojim izdanjima najavio i Rupert Mardok.

Više od 90 odsto ispitanika izjavilo je da se informiše iz više od jednog izvora, a 57 odsto njih da redovno konsultuje od dva do pet vebsajtova.

 

I dok se sve više ljudi informiše putem Interneta, broj redovnih čitalaca dnevnih novina, bilo da je reč o lokalnim ili nacionalnim izdanjima, opao je za polovinu, što je dovelo do zatvaranja mnogih listova kako u Americi tako i u Velikoj Britaniji.

 

Štampa u obe ove zemlje prolazi kroz finansijske teškoće, delom izazvanih i napuštanjem oglašivača, što mnoge novinske kuće navodi na razmišljanje o uvođenju naplate korisnicima za posetu svojih onlajn izdanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here