EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Aljbin Kurti

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić smatra da Srbija treba da bude strpljiva i da stalno ističe svoju opredeljenost za dijalog sa Prištinom, bez obzira na to šta govori premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je predsednika Skupštine Ivicu Dačića o jučerašnjim sastancima u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine.

– Svi znaju da ono što Kurti govori nema nikakve veze sa realnošću, da je to potpuno van agende dijaloga i da je sve usmereno na to da se ne vratimo na suštinu priče – a to je ispunjavnje onoga što je potpisano – formiranje Zajednice srpskih opština i dijalog za dolazak do političkog rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji – rekao je Dačić komentarišući jučerašnje pregovore u Briselu.

Predsednik Skupštine Srbije je dodao da očekuje da će se sada videti koja strana opstruiše dolazak do nekog rešenja kroz pregovore.

– Veoma je važno da je Srbija bila konstruktivna i da pokazuje dobru volju i veru da nastavi dijalog, jer ovakvo ponašanje Kurtija i prištinske delegacije ima za cilj da opstruiše ove razgovore i da ih obesmisli, da se više ne vode bilo kakvi razgovori, već da se samo ide na pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova – kaže Dačić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime