Opel ponosan na petu generaciju “korse”

0

Opel PR
Nagrada potvrdila kvalitet pete generacije
 

Na velikom finalnom testiranju u Beogradu, novi model je odneo pobedu sa ukupno 994 poena, u odnosu na isto tako nove rivale, "hjundai i20" (906 poena), "škoda fabija" (871 poena) i "sitroen C4 kaktus" (830 poena), čime je "korsa" postala prvi automobil u istoriji dodeljivanja nagrade AUTOBEST koji je osvojio priznanje u dve uzastopne generacije.

Žiri sastavljen od novinara iz oblasti automobilizma iz 15 centralnih i istočnoevropskih zemalja, pored klasičnih karakteristika vozila, ocenjivao je i troškove održavanja, dostupnost rezervnih delova i dijapazon usluga u ponudi distributera.

– Nova "korsa" je dokazala da je odličan mali automobi – rekao je Dan Vardi, predsednik žirija AUTOBEST nagrade.

"Korsa" je jedan od Opelovih najvažnijih modela, i čini oko četvrtinu ukupne prodaje brenda. Za 32 godine, od kako je prva generacija modela uvedena na tržište, prodato je preko 12,4 miliona primeraka "korse". Samo četvrta generacija, "korsa D", prodata je u oko tri miliona primeraka između 2006. i 2014 godine, i osvojila je nagradu AUTOBEST 2007. godine. I nova "korsa" predstavlja osnovu trenutne ofanzive Opelovih proizvoda: do 2018. godine, ovaj brend će  na tržište uvesti 27 novih modela i 17 novih motora.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here