TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb
Članovi i pristalice Saveza za Srbiju i Udruženja "1od5miliona"

Članovi i pristalice Saveza za Srbiju i Udruženja “1 od 5 miliona” okupili su se večeras ispred zgrade RTS-a, kako bi, prema današnjoj najavi, sačekali predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će gostovati u emisiji Upitnik na toj televiziji.

Među okupljenima na ulazu iz Takovske ulice je i lider pokreta Dveri i jedan od vođa SzS-s Boško Obradović. Kako javlja izveštač Tanjuga, koji se nalazi kod Pete beogradske gimnazije, ispred RTS iz Aberdareve ulice okupljena je druga grupa pristalica SzS, u kojoj su Marko Bastać i Borko Stefanović.

Ispred zgrade RTS okupljeni su sa pištaljkama, a mogu se videti i transparenti sa natpisima “Pljačka penzionera nije reforma”, “Kada ćete smeniti Malog”, “Zašto širite laži, huškate i delite narod”…

Ispred javnog servisa primetno je i pojačano prisustvo pripadnika MUP-a.

Kako su najavili iz “1od5 miliona”, tri studentkinje – Valentina Reković, Tea Vukadin i Nikolina Reković, stajaće na tri ulaza RTS kako bi predsedniku Vučiću, prema saopštenju, postavile po jedno pitanje.

Studenti su danas javno pozvali građane da od 19. 30 časova dođu ispred javnog servisa, a Obradović je tokom dana na svom tviter nalogu ironisao na temu Vučićevog gostovanja.

Lider Dveri je na Tviteru najpre preneo poziv “1 od 5 miliona” koji se pojavio na društvenim mrežama “Dođi i pitaj Aleksandra Vučića ono što RTS neće”, a potom je objavio: “Ko to kaže da Vučić ne sme večeras da dođe u 21 sat uživo na emisiju Upitnik na RTS jer ga ispred ulaza čekaju studenti i građani da ga nešto priupitaju”, a potom i pitanje “Hoće li doći u Upitnik na RTS u Takovskoj ili bežite da snimate u Košutnjaku?”.

Vučić je u međuvremenu u direktnom telefonskom uključenju u program Pink televizije, rekao da neće ni u Košutnjak, ni u Palatu Srbije, jer mu ne pada na pamet da se povlači pred nasilnicima i batinašima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here