Opozicija spremna da ruši Tačijevu vladu

0

Ostalo mu samo da se moli: Hašim Tači

Prištinski mediji pišu da su Demokratski savez Kosova (DSK), Alijansa za budućnost Kosova i Samoopredeljenje izrazili spremnost da zatraže glasanje o poverenju vladi i iniciraju njen "pad". Ukoliko Skupština ne bude raspuštena ove nedelje predstavnici opozicionih partija kosovskih Albanaca kažu da imaju spremnu inicijativu za rušenje vlade Hašima Tačija.

 

– Očekuje se da tokom ove nedelje opozicija usaglasi stavove u vezi sa raspuštanjem Skupštine. Ako se to ne desi DSK kao opciju ima predlog da se izglasa pad vlade. Ako ne bude raspuštena Skupština, prema agendi koju smo odredili onda ćemo preduzeti sledeći korak a to je inicijativa opozicije za rušenje vlade, izjavio je šef poslaničkog kluba Demokratske partije Kosova Ismet Bećiri.

 

Alijansa za budućnost Kosova će podržati sve inicijative koji vode ka padu vlade, najavio je šef poslaničke grupe Ardian Đini.

 

Za Samoopredeljenje inicijativa za rušenje vlade je najbolji način da se ide ka izborima.

 

Mediji prenose da se narednih dana očekuje da će na sastanku kod američke ambasadorke, Trejsi En Dzejkobson lideri politčkih stranaka definisati kada će se održati parlamentarni izbori.

 

Premijer Hašim Tači i lider DSK Isa Mustafa su se ranije dogovorili da se parlamentarni izbori održe u prvih šest meseci ove godine.

 

Glas za vojsku – mesto u parlamentu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here