Brojni košarkaški asovi pojaviće se u četvrtak uveče na terenu dvorane “Mega Factory” (20.15) na revijalnoj utakmici kojom će se Mega Bemaks oprostiti od trenerav Dejana Milojevića.

Posle 10 godina provedenih u klubu, osam na mestu šefa stručnog štaba Mega Bemaxa, Milojević na dostojan način biće ispraćen iz sredine u kojoj se etablirao kao izuzetno kvalitetan trener.

U čast njegovog oproštaja od Mege gde je, osvajanjem trofeja Kupa Radivoja Koraća, plasmana u još tri finala i produkcije velikog broja vrhunskih igrača, ostavio neizbrisiv trag, biće organizovan revijalni meč koji će okupiti deo košarkaša sa kojima je Milojević sarađivao.

– Za ovu revijalnu utakmicu i oproštaj Dejana Milojevića od Mege vlada zaista veliko interesovanje. Međutim, zbog ograničenog kapaciteta hale, ali i propisanih mera od strane nadležnih organa usled celokupne zdravstvene situacije, ulaznica više nemamo u opticaju, sve su već podeljene prijateljima kluba – objašnjava Goran Ćakić, generalni menadžer Mega Bemaxa i naglašava da bez ulaznice neće biti dozvoljen ulazak u dvoranu.

Za ekipu DEKI CIAO koju će sa klupe voditi Dejan Milojević, igraće: Nenad Miljenović, Nikola Rebić, Jovan Novak, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić, Đorđe Simeunović, Rade Zagorac, Boris Savović, Marko Luković, Novica Veličković, Milenko Veljković, Nikola Janković, Stefan Fundić i Nikola Milojević.

Njima će se suprotstaviti sadašnji sastav Mega Bemaxa na čelu sa novim trenerom Vladimirom Jovanovićem, a sastav će biti pojačan za povremenog reprezentativca Srbije Aleksu Avramovića, koji je za Megu kao gost nastupao tokom 2012. godine.

Kada se govori o godinama koje je Milojević proveo u Megi zanimljivo je istaći da je za osam sezona ekipu predvodio na ukupno 345 utakmica i ima pozitivan bilans – 173 pobede.

Takođe, 2016. godine doneo je prvi trofej u vitrine kluba osvajanjem Kupa Radivoja Koraća, a sa izuzetno mladim timovima, koji su nekada imali epitet i ubedljivo najmlađih u celoj Evropi, Milojević je sa Megom igrao u još tri finala, dva u Kupu Radivoja Koraća i jednom u ABA ligi.

Ipak, ono po čemu je najviše postao prepoznatljiv to je izvanredan rad sa mladim igračima čiji je talenat nepogrešivo pretvarao u kvalitet. Do ove godine čak 10 igrača iz dresa Mege draftovano je u NBA, a trenutno čak sedmorica igrača sa kojima je Milojević sarađivao u Megi nose dresove NBA klubova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here