Tanjug
Foto: Arhiva

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, odeljenje za teška krivična dela, podiglo je optužnicu protiv Ž.D. i V.B. zbog krivičnog dela „kršenje slobodne volje birača“. Dvojica Srba nalaze se u pritvoru od 3. oktobra.

Optuženi Ž.D. i V.B. su u periodu od 26. septembra do 2. oktobra, u Klokotu, odnosno selima Vrbovac i Grnčar, kontinuirano pretili oštećenima O.K., S.K. i J.K., navodi se u optužnici.

Oni su vršili pritisak na oštećenog S.K., kojeg su, dok su bili u službenom automobilu, prvo pozvali na razgovor, a potom zahtevali da uđe u automobil bez njegove saglasnosti, sa namerom da ga odvedu u Klokot kako bi razgovarali o izborima.

Optuženi su pretnjama zahtevali od oštećenog S.K. da se odrekne Samostalne liberalne stranke i da glasa za Srpsku listu, prenosi Koha, pozivajući se na navode optužnice.

Nakon kontinuiranog pritiska na članove Samostalne liberalne stranke, na osnovu uputstva okrivljenog Ž.D., oštećenoj  J.K. je nakon 36 godina radnog iskustva, prekinut radni odnos u Domu zdravlja u selu Pasjane, navodi se u optužnici.

Tim radnjama optuženi su počinili pomenuto krivično delo, zbog čega je tužilaštvo, u postupku podizanja optužnice, sudu predložilo da ih proglasi krivim za krivično delo za koje se terete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here