Optužnica za ubistvo Ćuruvije do kraja maja

0

Tužilac tvrdi da će do kraja nedelje biti gotov: Slavko Ćuruvija
 

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je za beogradski list da bi istraga ubistva Ćuruvije trebalo da bude okončana do kraja ove nedelje. Očevidac ubistva Branka Prpa biće saslušana u petak kao poslednji svedok.

 

"U toku ove sedmice biće ispitani preostali svedoci i odlučićemo o procesnim predlozima odbrane, tako da će poslednja istražna radnja koju je tužilaštvo planiralo da sprovede u ovoj fazi postupka biti obavljena 16. maja", rekao je Radisavljević.

 

Pročitajte još:

* Istraga o Ćuruviji uskoro gotova

* DM: Isti ljudi ubili Ćuruviju i englesku novinarku

* Legija otkrio Ćuruvijine ubice!

* Radonjiću i Romiću određen pritvor

Radisavljević je naveo da u dosadašnjem toku istrage nije bilo zastoja i da su u kontinuitetu ispitivani svedoci, pretresan i analizovan sadržaj oduzete tehničke opreme.

 

"Tužilaštvo je zadovoljno rezultatima sprovedene istrage, jer su se brojni svedoci detaljno izjasnili o okolnostima koje su im poznate", rekao je Radisavljević.

 

Dodao je da će te izjave, zajedno sa drugim prikupljenim dokazima, omogućiti brzo donošenje dugo očekivane odluke.

 

"To znači da bi optužnica za ubistvo Ćuruvije mogla da bude podignuta već u maju", piše ”Politika”. U Tužilaštvu za organizovani kriminal u utorak je saslušan bivši operativac Državne bezbednosti Ratko Ljubojević, a u sredu bi trebalo da bude saslušan njegov kolega Nebojša Soković, piše list.

 

Istraga za ubistvo Ćuruvije vodi se protiv bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića i bivših pripadnika te službe Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka, za kojim je raspisana poternica. Marković izdržava kaznu od 40 godina zatvora, a Radonjić i Romić su u pritvoru. Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine u centru Beograda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here