Rodžer Federer je po prvi put u dugoj karijeri odlučio da odustane od Grend Slema u toku njegovog održavanja, a i pored brojnih kritika, oglasili su se organizatori Rolan Garosa koji su stali u negovu odbranu. 

Naime, Švajcarac je u subotu prošao u osminu finala, ali je dan kasnije odlučio da odustane zbog problema sa kolenom koje je nedavno dva puta operisao. Usledile su kritike, a onda je u njegovu odbranu stao organizator Otvorenog prvenstva Francuske Gi Forže.

– Nije fer reći da je Rodžer pokazao nedostatak poštovanja ili da se poneo loše. Nije bio spreman da igra, potpisao je dokument u kome objašnjava da je odustao zbog problema sa kolenima – rekao je Forže i dodao:

– Govorimo o velikom šampionu, koji ima skoro 40 godina i koji je imao dve operacije kolena. Rolan Garos je bio prilika da unapredi svoju igru, da se spremi za ono što sledi, a znamo da mu je Vimbldon prioritet. Za nas je velika čast što je došao. Ne doživljavamo kao nepoštovanje činjenicu da je iskoristio ovaj turnit da se pripremi za nastavk sezone. Video sam komentare na društvenim mrežama. Rodžer je uradio sve prema protokolu. On poznaje sebe bolje nego bilo ko drugi i nije želeo da rizikuje.

Tako je Mateo Beretini prošao u četvrtfinale bez borbe i Italijan će u toj fazi igrati protiv Novaka Đokovića u sredu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here