EPA/Martin Divisek
Mađarski premijer Viktor Orban

Turska igra ključnu ulogu u zaustavljanju miliona migranata na putu ka Mađarskoj i Evropi, iako mađarska opozicija to ne može ili neće razumeti, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Svaki pokušaj uklanjanja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana bio bi u interesu “migracijskih snaga”, rekao je Orban u intervjuu nakon Erdoganove posete Budimpešti.

– Podrivajući snagu, ravnotežu, sigurnost, pouzdanost i red Turske, promigracijske snage žele da ostvare svoj san o tome da milioni migranata preplave Evropu – rekao je Orban dodavši da je američki finansijer Džordž Soroš zacrtao takav cilj jer tvrdi da je Evropi potreban priliv od milion migranata godišnje, prenosi agencija MTI.

– Sve dok je Erdogan na vlasti i Evropa može da postigne dogovor sa njim, on će otvoriti kapije Siriji, a ne Evropi. Do tada smo na sigurnom – rekao je Orban.

Predsednik Redžep Tajip Erdogan je tokom posete Budimpešti rekao da će Turska morati da otvori vrata ka Evropi sirijskim izbeglicama ukoliko Brisel ne pruži Ankari dovoljnu podršku.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime