Orkestar častili 7.000 evra

0

Bogati trubači: Dobar bakšiš za orkestar

S tim u vezi osnovan je inicijativni odbor – Slobodan Vasiljkić, Dragan Vasiljević, Dragan Pasarikić, Saša Popović, Goran Oprić, Saša Prvujković – koji je pripremio "Veče Radujevčana", koje je održano u Klosternojburgu.

 

Ima ih svuda po svetu

Inače, Radujevac ima 490 domaćinstava, od kojih je 220 u Austriji, a samo u Beču 200. Što se tiče ostatka sveta ukupno 315 porodica iz Radujevca je van otadžbine – 220 u Austriji, 45 u Nemačkoj, 23 u Švajcarskoj, 10 u SAD i Francuskoj, po 5 u Sloveniji i Danskoj, po dve u Australiji, Češkoj i Kanadi jedna.

U ime organizacionog odbora prisutne je pozdravio Goran Oprić, koji je najavio da će ovo biti tradicionalni susreti meštana ovog izuzetno bogatog sela.

Prisutne, koji su dočekani na ulazu sa pogačom i solju, zabavljao je do sitnih sati orkestar "Nema dalje" uz pevačicu Brankicu i legendu vlaške pesme Slobodana Domaćinovića.

Inače, muzičari su te večeri odlično zabavili goste, a to dokazuje i bakšiš, koji su dobili od veselih Radujevčana, koji je dostigao 7.000 evra, kako kaže Slobodan Vasiljkić.

Cilj okupljanja Radujevčana je da se prikupe sredstva ovakvim manifestacijama koja bi bila uložena u poboljšanje infrastrukture u Radujevcu, a o nameni prvih sredstava odluka će biti doneta posle prve "Večeri Radujevčana".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here