Vesti

Posle obilnih padavina u Novom Južnom Velsu tokom protekla dva meseca, amaterska fudbalska liga Južnih distrikta nikako da krene punom parom.

Međutim, česti prekidi i odlaganja nisu sprečili zahuktalu mašinu Orlova (FC Eagles) da niže trijumfe. Nakon što su deklasirali Beograd sa 11:0 u prvom kolu i zabeležili tesnu pobede od 3:2 nad ferfildskim PATS-ima, na red je došlo gostovanje u Murbenku.

Orlovi su raširili krila od starta utakmice. Kapiten Milenko Divljanović je postigao je dva gola, a Dejan Eraković jedan, pa je na semaforu ubrzo pisalo 3:0 za srpski tim. Domaći su do kraja poluvremena uspeli da smanje na 3:1.

U nastavku je opet je viđena dominacija Orlova. Aleksa Dragaš je dokusurio protivnika, postigavši konačnih 4:1, za treću pobedu iz prva tri meča.
Dragaš je u predigri glavne utakmice pomogao i drugom timu Orlova, za koji je postigao het-trik. S njegova tri i jednim golom Nenada Romića, rezerve su slavile sa 4:3, pa je Aleksa postao apsolutni heroj dana.

On je inače radio ono što čini već godinama čini – svojim fudbalskim umećem pomaže i prvom i drugom timu, kada god je to potrebno.
Valja napomenuti da i drugi tim takođe ređa pobede. Naime, mešavina omladinaca i nekolicine veterana, ponos su kluba i svi su puni hvalospeva za vredne rezerviste Orlova.
Vođeni dirigentskom palicom trenera Srećka Drače i Radivoja Ostića, sidnejski Orlovi nagoveštavaju da će dati sve od sebe da nadoknade za lanjsko neigranje zbog pandemije, i da se ove jubilarne desete godine otkako je klub osnovan, okite titulom šampiona Premijer lige Južnih distrikta.

Orlovi će pokušati da održe maksimalan učinak i naredne subote, kada će odmeriti snage sa Olimpikom.

Jubilej

Sledećeg meseca, tačnije na dan Sv. Nikolaja Ljetnjeg 22. maja FK Orlovi iz Sidneja će napuniti jubilarni deseti rođendan. Deceniju postojanja kluba biće svečano proslavljen na Crkvenom imanju u Rozmoriju u nedelju 22. maja.

Čelnici kluba vredno rade na tome da okupe sve svoje poklonike, bivše i sadašnje igrače i da naprave proslavu za dugo pamćenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here