Vesti
NAJBOLJI: Igrač godine Saša Njegić (desno) i prvi strelac lige rezervnih timova Nikola Žmukić

Posle nadmoćno osvojene titule u Drugoj državnoj ligi Zapadne Australije i zaslužene promocije u viši rang, došao je trenutak da se fudbaleri Belih orlova iz Dajanele okite i pojedinačnim priznanjima.

Na svečanosti u organizaciji Fudbalskog saveza Zapadne Australije, prošle sedmice je u Pertu održana svečanost na kojoj su proglašeni najbolji igrači u tek završenoj sezoni. Gotovo sve nagrade otišle su u ruke srpskih Orlova!

Za najboljeg igrača Druge državne lige izabran je kreativni vezista Dajanele Saša Njegić, koji je odigrao zaista impresivnu sezonu i bio pravi dirigent šampionske ekipe. Vešti dribler se istakao organizacijom igre Orlova i velikim brojem asistencija saigračima, a stigao je da i sam postigne tri gola.

Delom zahvaljujući upravo Njegićevim visprenim dodavanjima, do izražaja je došao i golgeterski dar iskusnog centarfora Dejvida Hignija, koji je sa 17 pogodaka poneo titulu najboljeg strelca lige. Kada se zna da su obojica dovedeni u Dajanelu kao ključna pojačanja po završetku prošle sezone, jasno je da je tehnički direktor Orlova Slobodan Bobi Despotovski njihovim angažovanjen pogodio u centar mete.

Ne smeju se zaboraviti ni ostali koji su pre godinu dana stigli u srpski klub, pre svih sjajni golman i kapiten Dejan Aleksić, zatim ubojiti vezni igrač Danijel Mekenzi koji je sa 13 golova bio i drugi strelac ekipe, a velika pojačanja su svakako i Kristijan Despotovski, Konor Meki, Bojan Ninković i Bobi Vilson. Uz postojeći igrački kadar iz 2020. godine, Despotovski je uspeo da sklopi zaista impresivnu ekipu.

GOLGETER ORLOVA: Najbolji strelac lige Dejvid Higni

U tome mu je svsrdno pomogao i prvi trener ekipe Stjuart Mozes, koji je za svoj rad dobio priznanje Saveza za trenera godine u Drugoj ligi Zapadne Australije.

Da se nezaboravna sezona srpskog kluba zaokruži još jednim individualnim priznanjem pobrinuo se mladi napadač rezervnog tima Nikola Žmukić. Njemu je za fenomenalan učinak od čak 28 postignutih golova na 20 utakmica pripala nagrada za najboljeg strelca lige u konkurenciji rezervnih timova.

Zzmukić je sjajnu godinu krunisao i jednim pogotkom za prvi tim, najavljujući tako da bi uskoro mogao da ozbiljno zaoštri napadačku konkurenciju u najjačoj postavi.

Ostaće upisano da je turbulentna 2021. godina bila jedna od najuspešnijih u istoriji Belih orlova. Sezonu su završili sa 20 pobeda i po jednim remijem i porazom (zabeležen tek u poslednjem kolu), uz 68 postignutih i 20 primljenih golova.

Najbolja nagrada je plasman u prvoligaško društvo u kojem će srpski klub, kako su to najavili trener Mozes i direktor Despotovski, ponovo želeti da igra jednu od glavnih uloga i da se bori za najviši plasman.

Trener Orlova Stjuart Mozes izlazi da primi nagradu

Njegić potpisao novi ugovor

Za Bobija Despotovskog i Stjuarta Mozesa nema pauze. Stručni tandem je već počeo sa stvaranjem tima koji će biti konkurentan u Prvoj ligi Zapadne Australije. Za početak, osiguran je ostanak najboljeg igrača sezone Saše Njegića koji je simbolično prvi potpisao novi ugovor s Orlovima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here