Vesti
Zajedno slavili fudbaleri i navijači

Posle osvojene titule trećeg tima u prošlonedeljnom finalu ” All age” lige Južnih distrikta, i prvi tim sidnejskih Orlova (FC Eagles Sydney) takođe je obradovao sve u klubu trijumfom u finalu Kupa Pitera Milera. U finalu je sa 4:2 savladana ekipa Sporting Roversa.

U odnosu snaga na papiru pre meča, Orlovi su važili za apsolutne favorite nad “rezervnim” timom rivala. Međutim, postava koju su Roversi izveli na teren bila je sve samo ne rezervna. Naime, po pravilniku ovog kup takmičenja, klubovi imaju pravo da koriste igrače iz ostalih ekipa, pa su Roversi jednostavno iskoristili tu kartu i nastupili u značajno jačem sastavu nego u ranijim fazama takmičenja.

Meč je počeo katastrofalno po naš tim. Nepovezanost u srednjem redu Orlova i “škripanje” u odbrani doprineli su da Roversi na svom kontu posle samo 25 minuta igre imaju velikih 2:0. Iako mnoge stvari nisu funkcionisale, srpski tim je uspeo da smanji deficit golom Daniela Lutevskog pre odlaska na odmor i tako je sebi dao podstrek za drugo poluvreme.

Nastavak je doneo totalnu dominaciju Orlova. Srećom po naš tim i mnogobrojne navijače, strelci su takođe bili na visini zadatka. Aleksa Dragaš najpre je poravnao na 2:2, a ubrzo potom isti igrač je postigao svoj drugi gol i doveo Orlove u prednost. Totalno demoralisani ovim preokretom, Roversi su bezuspešno pokušavali da se vrate u igru. Sa druge strane, raspoloženi Lutevski bio je prebrz za protivničku odbranu, a napadači Divljanović i Dragaš smenjivali su se u šansama pred golom, ali su propustili da ranije dokusure protivnika.

Ipak, ovaj dvojac je do kraja meča uspeo da matira protivnika kada je Dragaš probio sa leve strane, a njegov centaršut prevario je celokupnu odbranu Roversa, da bi Divljanović iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu za konačnih 4:2 i veliko slavlje srpske ekipe.

Divljanović MVP finala

Laskavu titulu najboljeg aktera finalne utakmice poneo je Milenko Divljanović, strelac četvrtog gola za Orlove. Njemu su delegati Južnog distrikta uručili nekoliko nagrada kao što su Predsednikova medalja, plaketa sa Milenkovim imenom i loptu kojom je igrana utakmica.

Milenko Divljanović – MVP finala

Sezona slavlja može da počne

Posle duge i naporne sezone, prvi tim Orlova vođen trenerskom palicom Radivoja Ostića i pomoćnika Duška Dragaša uspeo je da se domogne odličja, iako mu je ona glavna titula u šampionatu nesrećno izmakla u plej-ofu. Osvajanjem Kupa Pitera Milera, prvi tim Orlova stekao je pravo da igra “Liverpool Shield“, takozvani Superkup distrikta. Rival će biti pobednik kup takmičenja “All age” lige Južnog distrikta.

Sa dva osvojena trofeja, te sa predstojećim superkupom i finalom rezervnog tima protiv Kemps Krika, ova sezona lako bi mogla da postane najuspešnija u istoriji FK Orlovi. Čelnici kluba sa nestrpljenjem čekaju da se završe sva finala da bi se organizovalo veliko zajedničko slavlje svih timova sa prijateljima, sponzorima i navijačima ovog sidnejskog kluba.