R. Erceg
Strelac bez mane: Milenko Divljanović

Protekle nedelje počela su takmičenja u okviru Južnih fudbalskih distrikta Novog Južnog Velsa (SDSFA). Već godinama lige pod okriljem SDSFA imaju svoj “virus” koji već na početku stvara pometnju, a to je – kiša.

Tako je bilo i prošle nedelje, kad je od pet planiranih utakmica amaterske Premijer lige odigrana samo jedna, i to između naših Orlova (FC Eagles Sydney) i Murbenka. Sve ostale utakmice su otkazane zbog, mora se priznati, ne toliko obilnih padavina.

Naime, lokalne opštine Liverpul, a pogotovo Ferfild, zbog njihove ogromne doze predostrožnosti ne dozvoljavaju odigravanje utakmica usled padavina. Tako je, po ko zna koji put, nekoliko kapi kiše poremetilo početak još jedne fudbalske sezone na zapadu i jugozapadu Sidneja.

Usled pomenutih okolnosti, privilegija da otvori sezonu pripala je našim Orlovima, koji su to uradili ubedljivom pobedom od 3:0 na gostovanju Murbenku.

Već u 1. minutu posle greške u odbrani domaćina Milenko Divljanović se našao u situaciji “jedan na jedan” sa golmanom. Istim ritmom proteklo je celo prvo poluvreme, uz potpunu dominaciju našeg tima. Teško je i nabrojati sve gol-šanse koje su imali Divljanović i Dejan Eraković. Čista sreća i manjak koncentracije naših napadača učinile su da u prvom delu igre mreža Murbenka ostane netaknuta.

Slavlje Orlova posle vodećeg gola

U nastavku manji broj prilika za srpski tim, ali veća pribranost naših napadača ispred protivničkog gola. Pre svega se to odnosi na vrsnog napadača Divljanovića, koji je bio nerešiva enigma za odbranu Murbenka, postigavši het-trik. Iako je bila vidljiva neuigranost, s obzirom na to da je prva prvenstvena utakmica, Orlovi su ipak znatno kvalitetnija ekipa.

Koristeći boksersku terminologiju, Murbenk je Orlovima poslužio kao sparing partner da bi se tim uigrao za naredne izazove i – teže protivnike.

U sledećem kolu, Orlovi će na svom terenu u Lansvejlu ugostiti ekipu Liverpul Olimpika u potrazi za nova tri boda.

Dupla pobeda

U uvertiri glavnog meča megdan su podelili “rezervisti” Murbenka i Orlova, a i tom prilikom slavio je naš tim – rezultatom 3:1. Strelci su bili Kužet, Dragaš i Bošković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here