“Orlovi” protiv Alžira, Poljske i N. Zelanda

0

Fudbalski savez Srbije intenzivno radi na finaliziranju svih pripremnih radnji uoči učešća naše najbolje reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. na osnovu predloga članova Stručnog štaba "A" reprezentacije predvođenih selektorom Radomirom Antićem, već su zakazane neke prijateljske utakmice našeg tima u periodu završnih priprema.

 

Do početka završnih priprema FIFA međunarodnim kalendarom takmičenja predviđen je samo jedan termin za reprezentacije, a reč je o sredi, 3. martu. Tog dana, a na osnovu dogovora između dva nacionalna saveza, Srbija će gostovati u Alžiru. Domaća selekcija je učesnik predstojećeg Mondijala, a trenutno se takmiči na Prvenstvu Afrike.

 

Odlučeno je i da reprezentacija Srbije završne pripreme za Svetsko prvenstvo provede u Austriji. Naša selekcija biće smeštena u okolini Salcburga, u gradu Leogangu i hotelu "Kralerhof". Tokom priprema u Austriji biće odigrane i dve utakmice. Dogovoreno je da protivnici budu reprezentacije Novog Zelanda i Poljske.

 

Oba meča biće odigrana u blizini baze srpske reprezentacije, a očekuje se da njima prisustvuje i veliki broj navijača naše zemlje. U narednom periodu biće saopšteno u kojim terminima, gradovima i na kojim stadionima će biti odigrani susreti protiv pomenutih rivala.

 

Definisani plan priprema predviđa još jednu prijateljsku utakmicu. Za sada, zna se da će ona biti odigrana u subotu, 5. juna, u Beogradu, kao završni, slavljenički čin ispraćaja reprezentativaca Srbije na svetsku smotru. FS Srbije čini sve napore da tom prilikom obezbedi u svemu adekvatnog protivnika i kompletnu utakmicu organizuje na nivou spektakla.

 

"Mapa puta" u Južnoj Africi
Reprezentacija Srbije će 7. juna otputovati u Johanesburg, a podsetimo da je na žrebu održanom 4. decembra u Kejptaunu, Srbija svrstana u Grupu D i redom će igrati protiv Gane 13. juna u Pretoriji, Nemačke 18. juna u Port Elizabetu i Australije 23. juna u Nelspruitu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here