Orlovi visoko lete

Vestionline
0
Vesti
Dražen Čolić šutira ka golu Tomislava Arčabe (Zvezda)

Na terenu Belih orlova u Bonirigu odigrano je još šest utakmica Avala kupa. Posle 3. kola jedina ekipa s maksimalnim učinkom su Orlovi.

Njihova vrhunska predstava, uprkos tome što su za rivala imali prosečnu ekipu Pantera, objašnjava zašto su Mirilovićevi fudbaleri najkonstantnija ekipa u poslednjih nekoliko godina.

Naime, nakon rutinskog trijumfa od četiri gola razlike, Orlovi su ostali usamljeni na vrhu tabele. Ovakva situacija je bila viđena u nekoliko navrata prethodnih sezona. Strelci za Orlove su bili Slaven Stojić – dva pogotka, te Duško Mirilović i Luka Gulić, sa po jednim golom.

U sledećem kolu sledi najveći test za Orlove, kad će ukrstiti koplja sa razigranom Zvezdom. Sa druge strane, Panteri će imati težak ispit u okršaju sa Omladincima.

Šusterova mašina

Kad Marko Tešnjak-Šuster izvede tim na teren, uvek je zanimljivo. Ni sad nije bilo drugačije. Njegova Zvezda započela je utakmicu sa dva igrača manje jer su braća Arčaba kasnila, zbog sidnjeske gužve i dalekog puta iz Vulongonga, koji ova dva momka prevale svake nedelje.

Ispostavilo se da su tih uvodnih desetak minuta bili presudni za Srbiju, jer nisu povezali redove i krunisali brojčanu nadmoć. Nakon dolaska braće Arčaba, tim Zvezde se kompletirao i započela je kanonada.  Šest golova u mreži Srbije! Četiri je postigao uvek raspoloženi Dalibor Malešević, koji je već u ranoj fazi Kupa na vrhu liste golgetera, a u strelce su se upisali i Brano Radmanović i Dobre Romić.

Valja istaći i dva prava remek-dela internacionalnog golmana Zvezde Tomislava Arčabe, koji je hirurški preciznim pasevima, najpre rukom, a zatim i nogom preko celog terena asistirao napadačima za dva gola. Ova dva poteza sa nevericom je ispratila oduševljena publika.

Sa druge strane, Srbija nije imala svoje veče, nakon pobede u prvom kolu nad Penzionerima, sada su pretrpeli i drugi poraz za redom.
– Tim je proradio. Idemo dalje, u nove pobede – za naš list je kratko i britko izjavio Zvezdin kapiten Šuster.

Kisačanin smirio buru

Vetar i duvanje – već zvuči kao fraza kad se komentarišu utakmice Promaje. Međutim, ovaj termin opet najbolje opisuje scenario koji se odigrao u ovom meču. Omladinci su skupili svega četiri igrača i golmana, jer više nisu imali na raspolaganju.

Tokom cele večeri duvalo je na sve strane ispred njihovog gola od vetra koju je stvorio kompletan sastav Promaje.  Međutim, svu buru oko gola Veljka Milankovića zaustavio je stameni bek Kisačanin koji je svojim startovima omogućio Omladincima da se domognu boda. Opšti utisak je da su obe ekipe na kraju bile zadovoljne.

Velika enigma

Momci u ružičastim dresovima i dalje su velika enigma. Doduše, slična konstantacija mogla bi se dati i za dosadašnji učinak Krajine. Ukratko, oba tima imaju tim za najveće rezultate, ali nikako da igraju dobro u kontinuitetu.

Tako je bilo i sada, pa je bilo koja ekipa mogla da odnese ceo plen. Prvo poluvreme je prošlo bez mnogo žara, uz Kolundžićevu šansu za Bojsove, koju je Savičić refleksnom reakcijom odbranio.

U drugom poluvremenu Milorad Čubrilo dao je prvi, a nakon Savičićeve odbrane lopta pogađa Zečevića u koleno za 2:0 za Bojsove.

Brejdi Smit, prvotimac Belih orlova, pojačao je tim Krajine od ovog kola i odigrao zapaženu ulogu do kraja utakmice. Najpre je probio s desne strane i ostavio loptu Goranu Miličiću, koji je smanjio na 2:1.

U poslednjoj akciji, protiv svih zakona fizike, sa svoje polovince Brejdi je poslao dijagonalu koja je našla put između mnogobrojnih Bojsova, ali je nespremni Miloš Bošković loše šutirao…

Nova uzbuđenja na Avala kupu čekaju nas u 4. kolu…

Spartanski do kraja

Mlada ekipa Spartaka daje sve od sebe, do poslednjeg sudijinog zvižduka. Nakon plasmana u plej-of  u debitantskoj sezoni, Stefan Jokić i njegovi drugovi dobili su krila i imaju želju da makar ponove isti uspeh u ovogodišnjem takmičenju. Penzioneri jaki, nesalomivi, kao i uvek vođeni sa dva teška artiljerca Nikolom Pozderom i Milošem Inićem, i večeras su bili na visini zadatka.

Pomenuti dvojac upravo je realizovao prilike za rano vođstvo Penzionera od 2:0. Međutim u drugom poluvremenu, Nenad Romić dao je gol za Spartak – 2:1. Kraj utakmice bio je furiozan, jer su Spartakovi igrači ostavili zadnji atom snage na terenu i kao pravi ratnici krenuli u poslednji juriš. Dali su sve od sebe da pariraju superiornijem protivniku, ali ipak nisu uspeli da spreče gućili Penzionere da ostvare drugu pobedu za redom.

Utakmica nad utakmicama!

Najavljena kao derbi kola, utakmica na kraju programa 3. kola premašila je sva očekivanja! Po prikazanoj igri i uzbuđenjima bez premca je uzbudljivija i najkvalitetnija utakmica dosadašnjeg toka takmičenja! Broj šansi i lepih akcija, sa obe strane, nemoguće je nabrojati. Ko je više zaslužio tri boda i tu je teško dati sud. Možda je podela bodova najpravedniji ishod.

Prvo poluvreme pripalo je Kotarima, tačnije Goranu Ronoviću, koji je postigao dva gola i imao nekoliko malih minijatura koje su ostavile bez daha prisutne navijače koji su se gurali na ogradi stadiona u Bonirigu. Sasa Drča je driblao, pa uposlio Romovića, a ovaj fenomenalnim šutem zavukao loptu u mrežu Popovića za 1:0. Ubrzo je isti igrač povećao na 2:0, što je i bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđen je pravi fudbalski spektakl, ali ovaj deo igre je ipak pripao Vukovima, koji su anulirali prednost Kotara. Najpre je Ilić asistirao Ivu Spasiću, koji je smanjio na 2:1. Nakon toga viđen je pravi fudbalski vatromet na obe strane, ali bez promene rezultata.

U poslednjim momentima meča Miki Simonović je sa desne strane zalomio odbranu Kotara, te oštrim šutem po zemlji pogodio stativu, a odbitak je završio u mreži Đakovića za 2:2. Veliko slavlje Vukova i žal Kotara koji su vodili celu utakmicu i ispustili pobedu u poslednjim trenucima.

Ukratko, ako nikada niste prisustvovali utakmicama Avala Kupa, a videli ste samo vecerašnji okršaj Kotara i Vukova, shvatili biste za tili čas zašto je ovaj turnir već više od dve decenije najpopularnija sportska manifestacija  u Zapadnom Sidneju.

AVALA KUP

Rezultati 3. kola:
Orlovi – Panteri 4:0
Srbija – Crvena Zvezda 0:6
Promaja – Omladinci 0:0
Bojsovi – RS Krajina 2:1
Penzioneri – Spartak 2:1
Vukovi – Ravni Kotari 2:2

1. Orlovi 3 3 0 0 12:1 9
2. Vukovi 3 2 1 0 7:2 7
3. Bojsovi 3 2 0 1 4:2 6
4. Penzioneri 3 2 0 1 9:8 6
5. Ravni Kotari 3 1 1 1 4:4 4
6. Omladinci 3 1 1 1 2:2 4
7. Crvena Zvezda 3 1 0 2 8:4 3
8. RS Krajina 3 1 0 2 2:4 3
9. Panteri 3 1 0 2 4:7 3
10. Spartak 3 1 0 2 3:6 3
11. Srbija 3 1 0 2 5:12 3
12. Promaja 3 0 1 2 2:10 1

Parovi 4. kola:
Sve utakmice igraju se u utorak, 8. oktobra, na terenu Belih orlova u Bonirigu: 19.00 Panteri – Omladinci, Srbija – Spartak, 19.50 Promaja – RS Krajina, Orlovi – Crvena Zvezda, 20.40 Penzioneri – Ravni Kotari, Bojsovi – Vukovi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here