Vesti
Detalj pred kraj meča

Na ponovljenom startu Druge premijer lige (NPL 2) Novog Južnog Velsa, Beli orlovi su pretrpeli ubedljiv poraz na gostovanju kod Spirita – 4:0. Ovo je najteži poraz od kada ekipu vodi trener Vejn O’Salivan.

Već u uvodnim trenucima meča, napadač Spirita je izbio na peterac i samo zahvaljujući požrtvovanom uklizavanju Mekenzija šut je bio izblokiran. Nakon desetak minuta desila se prva akcija Orlova, kada je Kadrić uputio šut glavom preko gola, nakon lepog nabačaja sa boka.

U 15. minutu Spirit je izveo korner, a nabačena niska lopta je probila celu liniju Bonirigovih igrača i nesmetano pronašla put do napadača domaćeg tima koji ju je samo okrznuo za vođstvo domaćina od 1:0.

Spirti je načeo mrežu Orlova već u 15. minutu

U 17. minutu, Mekenzie je nadvisio odbranu Spirita i lepo skrenuo loptu glavom, ali tik preko gola. U narednim minutama trostruka sreća pogledala je Orlove. Najpre je rezervni golman Stefan Điljo, koji je večeras dobio retku šansu da počne utakmicu umesto standardnog čuvara mreže Hronopoluosa, imao dve odbrane u istom napadu. Zatim je usledio još jedan korner momaka u žutim dresovima, usledio je nebranjeni šut, ali je stativa spasila naš tim i ostalo je 1:0.

Prekid u prvom poluvremenu

To je bio i rezultat na poluvremenu. Sličan scenario se odigrao i prošle godine u duelu ova dva tima, kada je Bonirig bio inferiorniji tim u prvom delu igre, ali je u nastavku uspeo da napravi veliki preokret. Međutim, početak drugog poluvremena ugasio je sve nade da bi mogao da se ponovi sličan scenario. Usledio je još jedan korner za Spirit, jos jedna nesmotrenost u odbrani našeg tima i 2:0 za domaći tim.

O’Salivan je ubrzo napravio nekoliko izmena u timu, odnosno čak četiri od mogućih pet, koliko je dozvoljeno po novim pravilima. Miler, Darko, Piterson i Vranković ušli su na teren i značajno osvežili igru Orlova.

U 60. minutu, dvojac koji je ušao u igru umalo da vrati srpski tim u meč. Miler je izveo slobodan udarac, a Vranković sa poludistance glavom šutirao ka nebranjenom golu, ali je lopta prohujala iznad prečke. Već u sledećem minutu i Piterson je šutirao glavom, ali pravo u golmana Spirita.

Izjednačena igra viđena je u narednih pola sata uz ogromnu želju našeg tima. Međutim, nemoć u napadu indisponiranog Krajtona i drugova, koji su mu pomagali, došla je do punog izražaja. Tako su u finišu meča, najpre u 74, pa onda u 89. minutu domaći igrači iz dve polukontre zapečatili sudbinu našeg tima i postavili konačnih 4:0.

Činjenica da je na terenu bio kombinovani sastav Orlova, kao i neigranje takmičarskog fudbala puna četiri meseca, neki su od glavnih razloga za ovaj neočekivan i težak poraz srpskog tima.

Treba istaći i da je ovosezonsko pojačanje Radovan Pavićević prvi put započeo utakmicu, međutim manjak kreativnosti u veznom redu Orlova u prvom delu igre, nisu omogućili mladom napadaču da pokaže svoje umeće.

Protiv Tigrova u Bonirigu

Za Bele orlove je ostalo još devet kola da isprave greške sa starta i obezbede što bolji plasman u još jednoj sezoni u kojoj neće biti promocije u viši rang. Već sledeće subote imaće priliku za popravni, kada na svom terenu ugoste Tigrove sa severa Sidneja. Međutim, sudeći prema ubedljivoj pobedi Tigrova na startu sezone, ne čeka ih nimalo lak posao.

REZULTATI: 1. kola NPL 2 Novog Južnog Velsa: Spirit – Beli orlovi 4:0, Rejders – Hils junajted 2:3, Severni tigrovi – Njukasl Džets akademija 3:0, Blektaun Spartans – Central Koust akademija 1:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here