EPA/Ian Langsdon
Ornela Muti

Čuvena italijanska glumica Ornela Muti suočava se sa zatvorskom kaznom ukoliko ne plati odštetu jer je otkazala svoje nastupe u pozorištu kako bi prisustvovala gala večeri sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i američkim kolegom Kevinom Kostnerom.

Mutijeva je trebala da se pojavi na pozorišnoj sceni u decembru 2010. godine, ali je rekla da je bolesna posle čega je otputovala u Sankt Peterburg da bi prisustvovala gala večeri.

Na lekarskom uvjerenju preporučeno je petodnevno mirovanje.

Vrhovni Kasacioni sud potvrdio je njenu uslovnu zatvorsku kaznu na šest meseci, kao i novčanu kaznu od 500 evra i 30.000 evra odštete pozorištu “Verdi” u Pordenonu na severoistoku Italije.

Pošto su se u javnosti pojavile fotografije glumice za istim stolom sa predsednikom Putinom, pozorište je podnelo tužbu. Sud je Mutijevu upozorio da će otići u zatvor ukoliko ne plati odštetu.

Italijanski mediji navode da ona ima rok od 30 dana da isplati odštetu pre nego što sud donese novu odluku. Na prvom ročištu 2015. godine glumica je sudu rekla da nema sredstava za isplatu odštete.

Dve godine kasnije ona i njena porodica isterani su iz stana u Rimu zbog zaostalih dugovanja agenciji za nekretnine. Mutijeva je ranije ruskim medijima govorila da ima stan u Moskvi i da bi želela da ima rusko državljanstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here