”Ortodoks kelts” oduševili Dom omladine

0

Po drugi put u Domu omladine i prvi put otkako je renoviran, ’’Keltsi" su u tradicionalnom stilu doveli atmosferu do usijanja, zbog koje publika svake godine, počev od njihovog prvog koncerta 1993, na ovaj dan puni dvorane, uvek iznova raspoložena za skakanje uz ’’Nancy whiskey", ’’Rocky Road To Dublin", ’’Green Roses", ’’Star of the County Down".

 

U zelenim majicama i sa visokim zelenim kapama koje je svako od posetilaca dobio na ulazu uz kupljenu kartu, publika je bila neumorna i horski pratila svaku pesmu, uz prepoznatljiv irski ples, kojim ih ’’Keltsi" uče već godinama.

U punoj sali bez ikakave ventilacije bilo je teško disati, ali to nije sprečilo veliki broj fanova da u euforiji, skaču uz pesme ’’Far Away" i ’’The Celts Stike Again".
’’Keltsi" su podsetili publiku na neke pesme koje nisu svirali od 1990-tih, poput ’’Dirty Old Town", ali i odsvirali novu "King of the Hill", koja bi trebalo da se nađe na njihovom novom albumu.

Specijalan gost koncerta bila je Ana Sofrenović, koja je poslednji put bila na sceni sa ovom grupom 1997, a sada je izvela baladu ’’Danny Boy", pruživši posetiocima nekoliko minuta odmora uz lagani ples.

Na jednoglasan zahtev publike, ’’Keltsi" su regularan repertoar završili nezaobilaznim hitom na svakoj njihovoj svirci – ’’Drinking song", ali pošto oni vole da izlaze u susret svojim fanovima, na skandiranje ’’još, još", sledila su dva bisa.

Nakon druženja sa najvernijim fanovima, dvočasovne energične svirke, Aca Seltik je sa svojim bendom završio ovogodišnju proslavu Dana svetog Patrika i svojevrsnu proslavu punoletstva laganom melodijom ’’Over and Over".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here