Oružani napad na vozila Euleksa

0

Pucano u blizini prelaza Brnjak (Arhiva)

Predstavnici lokalnih samouprava na severu Kosova i Metohije i Upravljački tim za uspostavljanje zajednice srpskih opština ocenili su da se napadom iz vatrenog oružja na vozila Euleksa nanosi šteta srpskom narodu na Kosmetu i naporima da se demokratskim sredstvima ostvare osnovna prava Srba i ostalog nealbanskog življa.

 

Predstavnici ovih institucija zahevaju da nadležni i međunarodna zajednica pronađu i kazne počinioce ovog napada, saopšteno je iz Kancelarije za koordinaciju aktivnosti predsednika opština sa severa Kosova i Upravljačkog tima.

 

Jahjaga osuđuje napad na vozila Euleksa

 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga osudila je oružani napad na vozila Euleksa koji se dogodio u petak uveče u blizini graničnog prelaza Brnjak, na severu Kosova.

"Oružani napad na misiju Euleksa na Kosovu je pokušaj da se ometa uspostavljanje zakona na celoj teritoriji Kosova i napad na njen demokratski poredak. Napad na pripadnike misije Euleksa je takođe pokušaj da se održe tenzije i strah građana ovog dela teritorije Kosova koji želi uspostavljanje zakona i miran život", piše u izjavi Jahjage.

 

Predsednica Jahjaga pozvala je nadležne organe da pronađu izvršioce ovog dela i da ih izvedu pred lice pravde.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here