Oružje budućnosti: Laser smrti na točkovima

0

Oružje HEL MD testirano je u svim vremenskim uslovima i pokazalo se da je u mogućnosti da pronađe i obori sve zadate mete
 

Laser, koji je montiran na kamion daje nagoveštaj kako bi oružja u budućnosti mogla da izgledaju. Koristeći nevidljive laserske zrake može obarati letelice, čak i rakete.

 

Oružje nazvano HEL MD je testirano u svim vremenskim uslovima, po magli, kiši, i po vetru, ali se pokazalo sposobnim da uvek pronađe i obori zadate mete.

 

Ovo je jedno od prvih oružja ovog tipa koje je predstavila američka vojska. Ono što je posebno bitno kod ovog oružja je njegova ekonomičnost. Laser troši samo dizel gorivo, i može da ispaljuje svoje zrake veoma brzo, pritom ne trošeći ni municiju ni ljudstvo.

 

Tokom dve serije demonstracija oružja, Boingovo oružje je ispunilo sva očekivanja i ostvarilo sve zadatke koji su pred njim bili zadati, oborivši 150 letećih objekata, što mortar raketa, što bespilotnih letelica. Posebno je bitno to što se ovo vozilo uspešno brani od mortara jer se oni spaljuju sa malih razdaljina, što nagoveštava da bi potpuna odbrana od ovakvog tipa oružja bila moguća kroz par godina.

 

 

Laser nišani mortar dok je još u vazduhu, tako da on izgori dok je još u vazduhu i ne eksplodira kad padne na zemlju. U suštini, kao da ga pretvori u kamen.

 

Dalji cilj Boinga je da poveća snagu lasera na 50 kilovata, kao i da ga u velikoj meri smanji da bi mogao da se montira na manja i mobilnija vozila, što bi značilo da može da se koristi na bojištima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here