MN Press

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i direktor Dragan Tarlać nedavno su se vratili iz Sjedinjenih Američkih Dražava, a po povratku su istakli da su imali odlične razgovore sa svim igračima. Ipak, ono što bi mogao da bude potencijalni problem jeste činjenica da srpski košarkaški koji igraju u NBA neće moći da igraju u oba kvalifikacijona prozora koji su planirani pre samog Evropskog prvenstva.

Naime, kako prenosi Mozzart Sport zbog “pokrivenih” samo 28 dana gotovo je nemoguće da naši reprezentativci iz najjače lige na svetu učestvuju u sve tri ovoletošnje akcije. Prema dogovoru NBA i FIBA, to osiguranje pokriva našim internacionalcima iz SAD maksimalno 28 dana u reprezentativnom programu pre početka Evrobasketa, računajući i osam dana junskog prozora (utakmice se igraju u terminu 30. juni – 3. juli i 22. avgust – 30. avgust, ali NBA osiguranje “upisuje” i dane za pripremu, od 27. juna) i Evrobasketa (1. septembar – 18. septembar)

Shodno navedenom, Srbiju u junu očekuju dueli sa Letonijom i Belgijom, dok se u avgustu igraju bitniji mečevi sa Grčkom, Turskom, Belorusijom i Velikom Britanijom. Tako će NBA košarkaši najverovatnije propustiti prvi prozor, dok će udrugom igrati mečeve, koji će ujedno biti i priprema za Evropsko prvenstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here