Osiguranje skuplje od karte za Ameriku

0

Preskup odlazak u inostranstvo: Nikud bez osiguranja
 

Put u inostranstvo podrazumeva da se građani obezbede za slučaj povrede ili bolesti tako što će kupiti međunarodno putno osiguranje. Istina, to nije formalna obaveza, već preporuka jer, u suprotnom, putnik se prilikom ulaska u neku zemlju može sresti s pitanjem policajca na aerodromu da li ima dovoljno novca za slučaj bolesti, odnosno da li je uplatio privremeno osiguranje koje pokriva zdravstvene troškove u toj državi u periodu dužem od mesec dana.

 

Jedan dan 3,2 evra

U Đenerali osiguranju ističu da nisu skoro menjali cenu polisa putnog osiguranja.
Cena polise za jedan dan u SAD ili u Kanadi, sa standard pokrićem koje obuhvata troškove lečenja, transport do najbližeg lekara, lekarske savete, praćenje zdravstvenog stanja osiguranika iznosi, s porezom, 391 dinar (3,2 evra) – ističu u ovoj osiguravajućoj kući.

– Osiguranje koje sam prošle godine platila oko 100 evra, za dva meseca boravka kod kćerke u Kanadi, sada me košta čak oko 750 evra i to u istoj osiguravajućoj kući – navodi jedna od žrtava poskupljenja.

Nove cene su različite u zavisnosti od osiguravajuće kuće, ali za sve koje su ih podigle važi pravilo da su destinacije SAD, Kanada, Australija i Japan znatno poskupele.

U jednoj od velikih osiguravajućih kuća ponudili su objašnjenje. Navodno, tražnja za osiguranjima za daleke destinacije je mala, a eventualne štete skupe, što daje pravo osiguravajućim društvima da podignu cene osiguranja.

 

Međutim, nisu sve kuće posegle za tom merom. Stoga je putnicima, kako poslovnim, tako i onima koji putuju u posetu porodici ili turistički, najbolje da prethodno proveri kod više osiguravajućih kuća koliko staje premija pre nego što se uhvate za novčanik. Uštede u mudrom izboru su ogromne, pa vas tako osiguranje za 50 dana u SAD može stajati i 50 i 500 evra, zavisno od toga koju kuću odaberete.

 

Šta pokriva polisa

Polisa pokriva ceo svet, krajnje destinacije su SAD i Kanada, starost osiguranika od 26 do 65 godina, a maksimalno pokriće, to jest osigurana suma koja se isplaćuje u slučaju nastale štete 30.000 evra. Ista ova polisa, za jedan dan boravka u jednoj evropskoj zemlji, Francuskoj, na primer, sa istim iznosom pokrića, košta nešto više od jednog evra.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here