Oslobodite se stresa pomoću ruske metode

0

smh.com.au
Najvažnija stvar kod stresa je oslobađanje od negativnih emocija
 

Izvor stresa nije kod svakog isti, i često jedna osoba ima nekoliko različitih okidača koji ih guraju u ovo nepodnošljivo stanje. Kada se naviknu na stres, većina ljudi oseća anksioznost i napetost, čak i fizički bol.

Najvažnija stvar, kada je oslobađanje stresa u pitanju, jeste otarasiti se negativnih emocija. Na našem telu postoji izvesna anti-stres tačka čijom stimulacijom možemo lako da se oslobodimo stresa.

Drevni Kinezi su ovu tačku zvali “šen-men” ili “vrata raja”. Stimulacijom te tačke smanjuje se nivo stresa i oslobađa protok energije, što blagotvorno utiče na naše zdravlje u celini.

Ako na ovu tačku delujemo akopresurom (preciznim masiranjem, u ovom slučaju pomoću običnog štapića za uši) pored toga što ćemo se osloboditi stresa, umanjićemo upalne procese i smanjiti bol u gotovo svakom delu tela.

Tačka se nalazi u centru gornje trećine ušne školjke.

Ruski doktor Sandomirski nam savetuje sledeći postupak: izmasirajte tačku umerenim pritiskom i kružnim pokretima, pomoću štapića za čišćenje ušiju; dišite duboko i osluškujte svoje telo; nastavite da dišete duboko; pri svakom udahu pogledajte ulevo, a pri svakom izdahu udesno; osetićete kako se celo telo opušta i smiruje.

Ovo možete raditi svako veče pre spavanja i svaki put kad osetite da ste pod stresom. Ako nemate štapić za uši pri ruci, možete ovu tačku izmasirati prstima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here