EPA
Vjosa Osmani

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani izjavila je da ideja o razmeni teritorija sa Srbijom predstavlja presedan za čitav region i da se o njoj neće razgovarati, iako to SAD zahtevaju.

– Srbija ne treba da bude nagrađena kosovskom zemljom za zločine koje je počinila, počevši od genocida, zločina protiv čovečnosti. Nema ničeg pragmatičnog u razmeni teritorije, jer bi to dovelo do raseljavanja stanovništva, što bi moglo rezultirati raseljavanjem koje može izgledati da je mirnim putem, ali zapravo je zločin – napomenula je Osmani, prenosi Kljan Kosova.

Postoje mnogi problemi jer se stvara presedan zato što države koje su počinile genocid mogu biti nagrađene teritorijom, podvukla je potpredsednica DSK.

– Kada su Srbija i Kosovo ušli u dijalog, bilo je obećanja da će za korake koje će preduzeti imati koristi od EU, a ne dobiti nešto od Kosova. To bi postavljalo presedan u regionu. Ne bi se završilo sa Kosovom, nastavilo bi se sa Severnom Makedonijom, sa Crnom Gorom, do država poput Mađarske – navela je Osmani.

2 KOMENTARA

 1. Po izjavi okuparora, Kako ona navodi Srbija
  bi pristala na razmeni territoije, to je nemoguce da Srpska vlada pristaje da poklanja
  okupatoru , svoje parce svijetinje ni govora.
  Nema te kukavice koje bi mogla potpisati
  kapitulaciju Kosmeta. Srbija bez Kosmeta
  je sakata, ponizana i porazena.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime