EPA-EFE/Martin Divisek
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa ambasadorima Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije i Evropske unije, kako bi razgovarali o aktuelnoj situaciji na severu Kosova.

Kako se navodi u saopštenju predsedništva, Osmani se na sastanku zahvalila ambasadorima na solidarnosti i izrazila saučešće zbog ubistva kosovskog policajca.

Osmani je istakla važnost bliske saradnje sa zemljama saveznicama i koordinacije bezbednosnih institucija, kako bi se sprečilo ponavljanje ovakvih akata.

– Kosovo je rešeno da nastavi da promoviše mir i stabilnost u regionu, kao i da radi sa lokalnom srpskom zajednicom da ih približi i integriše u društvo i institucije Kosova –  naglasila je Osmani.

Ona je saopštila da su institucije Kosova posvećene upravljanju trenutnom situacijom i pomoći da se postigne i održi mir i stabilnost.

– Srbija treba da odgovara za svoje postupke protiv Kosova, jasno stavljajući do znanja da treba da prestane da finansira, podržava i gura kriminalne grupe za terorističke akcije. Nedostatak ovakvih mera Srbija može da zloupotrebi i samim tim možemo da imamo ponavljanje terorističkih akcija – poručila je Osmani.

2 COMMENTS

 1. Da sam na tvom mestu, malo bi pripazio, može Srbija da odgovori, ali sumnjam, dabi ti se odgovor sviđao! I rusija je odgovorila, pa je sad panika!

 2. Zašto se ne iselite u svoju
  državu albaniju tamo će da imate mir !
  Imate sreću sto Srbija nema
  Presednika niti Premijera?
  Kad budu pravi i sposobni
  ljudi na vlast nece vas više
  biti na Kosmet!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here