EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je u SAD, na sastancima sa zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost i Stejt departmenta govorila o najnovijim dešavanjima na Zapadnom Balkanu, ističući destabilizujuće tendencije Srbije, ali i sve opasnije prisustvo Rusije i Kine.

Osmani je pozvala na podršku SAD u borbi protiv tog, kako je rekla, opasnog uticaja, kao i na posvećenost očuvanju mira i stabilnosti u regionu. Naglasila je važnost snažnog odnosa SAD i Kosova i navela da je administracija predsednika Džozefa Bajdena potvrdila podršku Prištini.

Osmani je istakla punu posvećenost Кosova za aktivno angažovanje u dijalogu Srbije i Kosova, koji bi, kako je rekao predsednik Bajden, trebalo da bude usmeren na međusobno priznanje.

Ona je rekla da evroatlantska budućnost Kosova ostaje strateški cilj, kao i da je u tom pogledu Kosovu ponovo potrebna podrška SAD ka konsolidaciji “državnosti i međunarodnog subjektiviteta”.

Kako se navodi, Osmani je na današnjim sastancima dobila potvrdu nepokolebljive podrške SAD i aktivne posvećenosti postizanju zajedničkih ciljeva.

2 COMMENTS

  1. Gospodjo, ili ti nešto politički rekla, ili se u Kini džak sa pirinčom preturio.
    Tebe, nebitna osobo, trebaju kao rupu u glavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here