EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla je danas da je Priština “u koordinaciji sa saveznicima” i da “ulaže intenzivne napore da u roku od 48 sati pronađe prihvatljivo rešenje za pitanje registarskih tablica”.

Osmani je u razgovoru sa ministrima spoljnih poslova i odbrane Italije, Antonijem Tajanijem i Gvidom Krozetom, u Prištini ponovila stav da je za uspeh dijaloga Beograda i Prištine potreban “podjednak tretman uključenih strana do njegovog okončanja uz obostrano priznavanje”, saopšteno je iz njenog kabineta.

Rekla je i da se ne sme dozvoliti da se proces dijaloga koristi “kao instrument Srbije za podrivanje evroatlantskog puta Kosova”, prenose prištinski mediji.

Osmani je optužila Beograd da “pokušava da destabilizuje Kosovo kroz nelegalne strukture na severu”.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je ranije da prihvata zahtev SAD i da za 48 sati odlaže meru izricanja kazni vlasnicima vozila koja imaju srpske registarske oznake, a koja je trebalo da počne da se primenjuje jutros.

3 COMMENTS

  1. Kao da je neko izgubio resenje, pa sad ona prevrce stvari da ga nadje. Idi, begaj! Sedis i cekas da ti Ameri jave sta da radis, i kojom mukom da mucis te jadne Srbe na KiM. Ali, ne zaboravi, napustice USA KiM isto kao sto su pobegli iz Avganistana, a tad ce biti kuku-lele.

  2. Pa da znaš i treba dase traži rešenje postali ste lenji i ako več nemate rešenja onda ljepo okrenite po pravilniku i taktici Srbije kupujte vreme i prijatelje po Evropi i kažite pristajemo ima Rešenja onda nek svi Albanci koji žive u Preševu Medveđje i Bujanovac sa večinskim Albanskim stanovništvom i neki koji tu i tamo žive nek pre registruju njihova par hiljada auta od SRB na RKS i nek žive i kreču se normalno u Srbiji eto rešenja vidite ima ima kad se hoče sve se može isto tako nek i Srbija formira za Albance sa večinskom stanovništvom na nacionalnosti tamo ZSO ko ZAO ne samo Albancima več i ostalim nacionalnostima Bošnaci ZBO Mađara il ZMO Rumuna ZRO Cigana itd što da ne ista prava ko za srbe KM i isti ZSO ili ZCO za cigane ljepo zvuči ubedljivi argumenti eto svi sretni na svoj način uradili nešto za svoj narod pregovarači hehehe NAŠLI SMO DUGOTRAJNO REŠENJE za dobre Nacionalne odnose. ODMAH DA SE UBACI KO TAČKA REŚENJE u Pregovoroma sad davas vidimo pregovarači kukajte lezite na pod urlajte glumite Petar Pana to je na vama DOGOVOR IMAMO PRIHVATLJIV ZA OBE STRANE nema cile mile na posaoo brzo.hehehe JADNICI .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here