Kosovo online
Vjosa Osmani

V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas u Tirani da Beograd ne bi smeo da bude nagrađen teritorijom niti nekim drugim ustupcima u rešenju kosovskog pitanja, već da bi Srbija trebalo da se pokaje, da traži oproštaj i da bude osuđena.

Osmani je pozvala sve Albance u regionu da se ujedine glasove u “traženje pravde” i pozvala albanski parlament da usvoji rezoluciju u kojoj osuđuje Srbiju za genocid.

– Jedino kada ujedinimo glasove oni mogu da se čuju i van Albanije i Kosova – rekla je Osmani obraćajući se poslanicima u albanskom parlamentu.

Osmani, je koja je u dvodnevnoj poseti Tirani ponovila je da je prištinska strana odlučna da vodi dijalog sa Beogradom samo radi međusobnog priznavanja, uz, kako je rekla, poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

– Albanija nije samo dom naše braće i sestara već i zajednički san. To je naše ognjjište, dom albanskih srca. Albanija i Kosovo rezultat su snažnih zapadnih saveza. Hodaju jedno pored drugog. Istorija Kosova i naše zajedničke nacije uvek će se pamtiti – navela je ona.

2 COMMENTS

  1. Ej Gospode BOŽE; pogrešio si, pustio si da te kreature koje otimaju i kradu tuđe,
    traže: da ujedine glasove u „traženje pravde“.
    E vidiš da si pogrešio…

  2. Боље размишљај где ћеш када вратимо Космет, Скадар и Драч.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here