Printscreen: Youtube/Fudbalski savez Srbije
Dragan Stojković Piksi

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi uspeo je da se sa nacionalnim timom plasira na Svetsko prvenstvo u Kataru i tako dodatno poveća euforiju navijača. 

Tako su meštani Pasi Poljane, rodnog mesta selektora Srbije, rešeni da mu odaju priznanje osnivanjem fudbalskog kluba sa njegovim imenom.

Naime, fudbalsko igralište gde je Stojković napravio prve korake bilo je zapušteno, zaraslo i puno smeća, pa su stanovnici ovog mesta počeli sa prikupljanjem novca za izgradnju terena i osnivanje kluba.

Međutim, kako prenose “Južne vesti” reči jednog od momaka iz Pasi Poljane, Stefana Grčaka, za to će biti potrebno puno novca – najmanje 100.000 evra.

– Sve smo mi radili – kopali, radili sa mešalicom svakog dana od 7 sati ujutru i obnovili teren kod stare škole. U Pasi Poljani ima minimum 30 momaka koji bi mogli da igraju za klub. Glupo je da igramo po drugim selima kad možemo da napravimo ovde naš klub. Zašto ne bismo napravili i fudbalski teren. Napravio sam neki mali projekat, a dizajnirali smo i logo. Postojao je u Pasi Poljani klub Pobeda. Ne nameravamo tako da ga zovemo, hoćemo da pravimo potpuno novi klub koji bi se zvao “Dragan Stojković Piksi”. Ako ne može, smislićemo drugi naziv – rekao je Grčak.

Dakle, Piksi je ponovo u modi, a posebno će mu biti drago jer je to slučaj u njegovom rodnom mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here