pixabay.com
Foto: Ilustracija

 Američki milijarder Ilon Mask, najveći deoničar, osnivač i direktor kompanije Tesla, objavio je da će prodati sve što ima.

On je najavio da ne želi da bude vlasnik nijedne kuće ili nepokretne imovine. Mask je ponudio na prodaju dve kuće u Kaliforniji, pošto je na Tviteru najavio da će prodati svu svoju nepokretnu imovinu.

Za dve vile na Bel Eru u Los Anđelesu, milijarder traži 39,5 miliona dolara, prenose američki mediji.

Jedna od vila nekada je pripadala poznatom američkom glumcu i komičaru Džinu Vajlderu. Mask je kupca te vile uslovio da ne može da je sruši niti “vila sme da izgubi dušu”.

​Stručnjaci za nekretnine tvrde da je Mask napravio pogrešan potez, jer sada nije dobro vreme za prodaju, budući da je stanje na tržištu luksuznih nekretnina pogoršano usled pandemije koronavirusa.

Mask je dve vile kupio 2012. i 2013. godine za 24 miliona dolara. One su deo kompleksa od pet kuća na Bel Eru koje ovaj milijarder poseduje. Pre dve godine podigao je hipoteku na te dve kuće vrednu 61 milion dolara.

Osnivač Tesle nije šokirao svet samo najavom da će prodati sve svoje nekretnine, već i objavom da su deonice njegove kompanije precenjene.

​Odmah nakon njegove objave, vrednost deonica Tesle pala je za gotovo 12 odsto, da bi nešto kasnije opet porasla, tako da je dnevni pad vrednosti bio sedam odsto.

Osim toga, Mask je napisao i nekoliko angažovanih tvitova, tražeći “slobodu za ljude”, verovatno misleći na stroge karantinske mere zbog virusa korona, o čemu već duže piše, i citirajući stihove američke himne i pesnika Dilana Tomasa.

​I pored toga, Masku finansijski ide veoma dobro od početka godine. Vrednost deonica njegove kompanije porasla je čak za 68 odsto, pa je Maskovo bogatstvo skočilo na 35,9 milijardi dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here