Osnovana Srpska narodna partija

0

Nenad Popović na osnivačkoj skupštini Srpske narodne partije

 

Srpska narodna partija deklarisana je kao evroskeptična, a kao glavni cilj istaknuto je zalaganje za ozdravljenje nacionalne ekonomije. Među osnivačima su Vojislav Mihajlović, nekadašnji funkciner Srpskog pokreta obnove, kao i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednik opštine Niška Banja Zoran Vidanović.

 

Nenad Popović je na osnivačkoj skupštini izabran za vršioca dužnosti predsednika stranke, a tu funkciju će vršiti do izborne skupštine, koja se očekuje na proleće.

 

Popović je poručio da će Srpska narodna partija nastaviti državotvorne ciljeve čiji je jedan od utemeljivača bio Vojislav Koštunica.

 

"Ponosan sam što sam bio sa Koštunicom u timu koji je doneo novi Ustav, energetski sporazum sa Ruskom federacijim, doneo deklaraciju o vojnoj neutralnosti Srbije, uspostavio specijalne veze sa Republikom Srpskom. Jednom rečju, ponosan sam na svoju saradnju sa Koštunicom", kazao je Popović.

 

On je poručio da je Srpska narodna partija protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju.

"Smatramo da to nije ni u ekonomskom ni u političkom interesu Srbije", kazao je Popović.

 

On je naveo da sud o tome da li Srbija treba da uđe u Evropsku uniju treba da donese narod, na referendumu. Ipak, cilj je najbolja saradnja i što bolji odnosi sa članicama EU.

 

Popović je istakao da Srbija u svojoj prošlosti nije imala prijatelja od Rusije, pa zbog toga treba poštovati nacionalne interese Ruske federacije.

 

"Kao što je za Rusiju Kosovo i Metohija uvek bilo, jeste i biće sastavni deo Srbije, tako i mi moramo da pokažemo da kažemo da je za Srbiju Krim uvek bio, jeste i biće sastavni deo Rusije", kazao je Popović.

 

Govoreći o ekonomskom programu, Popović je naglasio podršku malim i srednjim prduzećima i poljoprivredi.

 

Kao mere koje bi trebalo da pospeše razvoj ekonomije i preduzetništva, Popović je pomenuo suzbijanje sive ekonomije i smanjenje poreza na realan nivo koji neće opterećivati privrednike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here