Iako je poveo, Anderleht izgubio s 2:1 na svom terenu u prvom kolu belgijskog prvenstva.

Prvi put posle 56 godina belgijski velikan Anderleht ne igra u Evropi, ali Kraljevski sportski klub iz Brisela sam po sebi uvek privlači najveću pažnju u domaćem fudbalu, a pogotovo će u ovoj sezoni. Ona je povratnička za iskusnog halfa Vensana Kompanija (33), koji je posle 14 godina opet u klubu u kojem je ponikao. Ujedno mu je i trener.

Ako se po jutru dan poznaje… Anderleht, koji je ostao bez mesta u evrokupovima jer je u plej-ofu u minuloj sezoni bio poslednji, šesti, izgubio je u prvom kolu protiv Ostendea, iako je početak bio u njegovom znaku.

Uoči utakmice navijači su odali počast Kompaniju tako što su razvili transparent s njegovim likom i napisom “dobrodošao kući”. Domaćin je poveo u 13. minutu preko novajlije iz Herenvena 22-godišnjeg Mihela Vlapa, ali se gost nije pokolebao. Izjednačio je posle šest minuta, a pobedonosni pogodak je dao u 75.

Luka Adžić (20), nekadašnja Zvezdina nada, nije bio ni među Anderlehtovim rezervama. Nije pomogao ni Francuz Samir Nasri, nekadašnji Kompaniiev saigrač u Mančester sitiju, kome je ukazana prilika u 61. minutu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here