Oštetili Beograd za 65 miliona dinara

0

 

Policijsko zadržavanje do 48 sati određeno je Vladanu Šubareviću (47), Slobodanu Paunoviću (52), Đovaniju Akroljanu (40), Nikoli Miliniću (46), Jasminki Jelić (56), Milanu Saviću (47) Dobrili Vekić (54) i Zoranu Ivankoviću (58).

 

Šubarević je osumnjičen da je kao član veća zadužen za zdravstvo Gradske uprave Beograda, od 1. juna 2007. do 1. juna 2008. "organizovao kriminalnu grupu, koja je imala za cilj vršenje teških krivičnih dela, radi sticanja dobiti".

 

Šubarević je za članove grupe, Paunovića, "suvlasnika i direktora preduzeća ‘Recipe medikal suplajz" iz Zemuna i Akroljana, direktora predstavništva "Kedrion SPA" u Srbiji, sačino plan delovanja", navedeno je u saopštenju.

 

On je direktoru i pomoćniku direktora za nemedicinske poslove KBC "Bežanijska kosa" Nikoli Miliniću i Dobrili Vekić, direktoru specijalne bolnice "Sveti Sava" Milanu Saviću, direktoru palilulskog Domu zdravlja "Milutin Ivković" Jasminki Jelić i direktoru KBC "Zvezdara" Zoranu Ivanković "omogućio dobijanje sredstava za nabavku nameštaja iz budžeta Skupštine grada".

 

Šubarević "je od njih zahtevao da postupke nabavke medicinskog nameštaja, sprovedu u što hitnijem postupku, izbegavajući javnost i prema strogo definisanim tehničkim karakteristikama i uslovima"

 

Time je "omogućio povlašćeni položaj u postupku javne nabavke za zastupnike italijanske firme ‘Vernipol’, naveo je MUP, dodajući da je osumnjiceni time, zajedno sa "Paunovićem i Akroljanom izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja"

 

Članovi organizovane kriminalne grupe su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 65.495.224,98 dinara, a na štetu budžeta grada Beograda.

 

Akciju su izveli policijski službenici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za borbnu protiv organizovanog kriminala, navedeno je u saopštenju.

 

 

Privedena trojica bivših direktora KBC

 

Policija je pritvorila bivše direktore tri beogradska kliničko bolnička centra – Zemun, Zvezdara i Bežanijska kosa – zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, rečeno je u četvrtak Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 

Bivši direktori KBC "Zemun" Ivan Berisavac, KBC "Zvezdara" Zoran Ivanković i KBC "Bežanijska centra" Nikola Milinić privedeni su juče, navode u MUP-u i tim povodom najavljuju zvanično saopštenje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here