pixabay.com

Dvojica Srba osumnjičenih za špijunažu D. D. i T. T, izjavili su da su pokušali da dokumenta iz Klokota prenesu u Srbiju i da su radili po nalogu MUP Srbije.

Ove navode o saslušanju uhapšenih Srba pred tužiocem u Gnjilanu prenosi Kossev.

Radi se o dokumentima koji imaju veze sa predsednikom opštine Klokot, Božidarom Dejanovićem, a prema informacijama kosovske Televizije T7 optuženi su izjavili da su to radili na pritisak MUP-a Srbije, a ne po sopstvenoj želji.

“To nije bila moja želja, već sutradan sam mogao da pošaljem dokumentaciju u Vranje. Prošlo je više od tri meseca i bio sam obavezan da pošaljem dokumentaciju, na zahtev MUP-a, a uputstva sam dobio telefonom, od Odeljenja za obrazovanje. Savetovano mi je da dosije Božidara Dejanovića pošaljem u Vranje”, rekli su optuženi pred tužiocem.

Oni su dodali da bi ti dokumenti bili obezbeđeni, bilo je i kontrole od strane Srbije.

“Zahtev od strane MUP-a (Srbije) smo dobili 20. marta 2019. godine, dok smo na ovaj zahtev odgovorili 10. jula 2019. godine, znači skoro četiri meseca, bojali smo se i to je bio razlog za odlaganje”, rekli su oni.

Prema istim izvorima T7, Inspektorat MUP-a Srbije je posetio školu “Mladen Marković” u Severnoj Mitrovici, gde je T. T. vršilac dužnosti direktora u kojoj su takođe tražili dokumente.

“Inspektor Asić me je nekoliko puta nazvao telefonom i pitao zašto nije poslata tražena dokumentacija, pošto je zahtev MUP-a bio još od 20. marta 2019. godine, tako da više od tri i po meseca mi nismo odgovorili i pretpostavljam da se kontrola inspekcije prosvete u mojoj školi desila upravo iz tog razloga i to je bio zahtev Odeljenja za obrazovanje da se pošalje ova dokumentacija, a to se svakako desilo zbog pritiska MUP-a na Odeljenju obrazovanja u Mitrovici. Inspektor Asić prema informacijama koje imam, komunicirao je i sa D. D. jer on radi u dve škole”, rekao je T. T.

Iz Tužilaštva u Gnjilanu su potvrdili da su optuženi nakon razgovora pušteni na slobodu redovnom procedurom i istakli da mora da se proveri da li su dokumenti koje su ovi osumnjičeni imali bili klasifikovani po zakonu.

Kossev piše da dokumentacija koju su imali, a koja je bila namenjena da se šalje u Srbiju, se sastojila od dokumentacije gradonačelnika Klokota, uključujući dve diplome, kolektivne ugovore i poslednju odluku o radnom odnosu.

3 COMMENTS

  1. Izgleda da su osumnjičeni za špijunažu dobili dobre novce da tako svedoče. Nakon toga će doći u Beograd da kupe kuće i da i dalje javlajju šiptarima ono što ih zanima. Takve treba ostaviti bez srpske plate i zabraniti im ulaz u Srbiju jer će raditi protiv Srbije kao što su radili i čitavog života.

  2. Sveto,ocigledno da nemas pojma o čemu se ovde radi.Dozvoli da te prosvetlim.
    Ova dvojica su kao direktori škola nosili u Vranje u PU za GL dokumentaciju na proveru za jednog radnika koji je prijavljen da ima nevalidnu diplomu.Prosvetna inspekacija rep.Srbije je to naložila prilikom provere i direktori su bili u obavezi da dokumentaciju odnesu u Vranje.Ostalo možeš da naslutiš šta se desilo.Ali ,oni da budu špijuni je veoma smešna stvar.

  3. Takodje,preporučio bih modetatoru sajta vesti-online da malo redje koristi simbole tzv rep.Kosova.
    Na svakoj stranici vam se malaze zastave ove tvorevine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here