EPA/Shawn Thew

Srećni vlasnik tiketa u SAD osvojio je rekordni džekpot od 2,04 milijarde dolara, što je najveći dobitak na lutriji u istoriji.

Posle više nedelja bez pobednika, samo jedan tiket osvojio je lutriju brojevima 10, 33, 42, 47, 56 i 10 za Pauerbol, navode iz Kalifornijske lutrije.

“Kalifornijska lutrija dobila je prvog milijardera u svojoj istoriji”, objavila je Kalifornijska lutrija i navela da je srećni tiket prodat u Centru “Džo’s Servis” u Altadeni, u Kaliforniji.

Srećni dobitnik treba da izabere da li hoće da dobije celu sumu, ali na rate tokom čak tri decenije, ili da bude isplaćen odjednom, sa 997,6 miliona dolara, navodi Pauerbol.

Pre ovog dobitka, 40 uzastopnih izvlačenja nije dalo nijednog velikog pobednika zbog čega je džekpot porastao do nezamislive sume od preko dve milijarde dolara.

Kako je suma rasla, rasla je i lutrijska groznica širom SAD. Izvlačenje koje je prvobitno bilo predviđeno za ponedeljak uveče, moralo je da bude odloženo nekoliko sati jer je lutrija u jednoj od država koje učestvuju tražila više vremena da obradi podatke, navela je Kalifornijska lutrija.

Šansa za osvajanje džekpota kupovinom tiketa od dva dolara, bila je jedan prema 292,2 miliona. Poređenja radi, prema računici američkih zdravstvenih vlasti, verovatnoća da nekog pogodi munja je jedan prema milion.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here