Otac Pantelejmon delegat Skupštine dijaspore

0

Konstituisanje Skupštine planirano je za jun, navodi se u saopštenju, u kome se ističe da je otac Pantelejmon izabran na osnovu rezultata u radu sa ministarstvima Vlade Srbije u protekloj deceniji.

 

 

Pantelejmon Jovanović
 

U saopštenju se navodi da je Organizacioni odbor Crkveno-školske opštine "Sveti Sava" izabrao i četvoročlano Savetodavno telo, čiji će zadatak biti da pomogne ocu Pantelejmonu da što efikasnije učestvuje u radu Skupštine dijaspore.

Članovi tog tela prikupljaće informacije o problemima i predlozima naše dijaspore u Južnoafričkoj Republici, koja broji oko 20.000 pripadnika, navodi se u saopštenju i podseća da su naši sunarodnici u tom delu sveta koncentrisani uglavnom po većim gradovima, Johanesburgu, Pretoriji i Kejptaunu.

Kako je navedeno u saopštenju, ideja je da se nakon prvog zasedanja Skupštine dijaspore, Savetodavno telo proširi članovima iz drugih gradova u Južnoj Africi, a kasnije i sa nekoliko članova iz Zambije, Zimbabvea i Namibije. Pantelejmon je ranije izabran da bude predstavnik Srba iz Južne Afrike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here