Printscreen
Nenad i Matej Periš

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša, precizirao je da je njegov sin na snimcima na kojima se vidi mladić koji trči po ulici i zaustavlja taksi, ali je naglasio da nikada nije rekao da je Matej Periš na snimku na kojoj nepoznata osoba pliva u Savi.

Prethodno je “Slobodna Dalmacija” objavila da je Periš potvrdio da je na snimcima koje su objavili pojedini mediji njegov sin i to, kako ga je citirao taj medij, „na onima u gradu gde trči i traži taksi kao i na onima gde pliva u vodi“.

Otac nestalog mladića za hrvatski Indeks navodi da ne zna šta je “Slobodna” objavila, ali da Matej Periš nije na svim snimcima koji su se pojavili.

– Uz snimke na kojima je on, dovode se u vezu i neki koji nemaju nikakve veze s Matejem i ne znam zašto se to radi – rekao je on.

Naglasio je da za snimak na kojem neko pliva u Savi nikada nije rekao da je to Matej Periš.

– Na snimcima na kojima trči i zaustavlja taksi je moj Matej, to mogu da vam potvrdim. Dalje ne želim to više da komentarišem. Treba prepustiti policiji da odradi svoje jer se na ovakav način, ubacivanjem i nekih drugih snimaka, samo otežava potraga. Ti policajci moraju da se probiju kroz šumu snimaka, sve to da pregledaju, takve stvari im sigurno ne pomažu – rekao je Periš.

Periš, koji je i dalje u Beogradu, gde prati potragu za svojim sinom, naveo je za “Slobodnu Dalmaciju” da je imao loš osećaj kada je došao u prestonicu Srbije, ali da su njegove nade sve veće kako vreme prolazi.

– Pitaju me zašto policija nije angažovala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovde u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao – poručio je Periš.

Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je u Beogradu i gubi mu se svaki trag nakon što je izašao iz kluba “Gotik” u noći između 30. i 31. decembra.

Policija intenzivno traga za mladićem, čiji je nestanak 31. decembra u 18 sati prijavio njegov drug, a u potragu su uključeni i policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here