Otac Stefana Milenkovića osuđen zbog pedofilije

0

Otac poznatog violiniste Stefana Milenkovića osuđen na 4 godine zatvora
 

Profesora Milenkovića je zbog ovog krivičnog dela počinjenog pre više godina, italijanska policija uapsila 9. oktobra. Detalji ovog incidenta procureli su u javnost 2011. godine. Dve devojčice, tada su imale 13 i 15 godina. One su optužile Milenkovića za seksualno unemiravanje tokom časova violine koje su kod njega pohađale od 2009. do 2010. godine.

 

Šokantna izjava devojka koje su posećivale njegove časove o tome da ih je Milenković milovao i ljubio u vrat, uzburkala je javnost. On je prvobitno osuđen na dve godine zatvora i doživotnu zabranu davanja časova muzike deci. Devojčice su ga optužile za neumesne zagrljaje i poljupce tokom časova violine koje su pohađale.

 

Tvrdilo se da je Milenković zlostavljao ukupno tri devojčice, dok je bio profesor u muzičkom školi. Treća od njih je smogla snage da progovori tek kada je videla da je Zoran Milenković uhapšen i izveden pred sud. Ona je rekla da je nju tadašnji profesor seksualno uznemiravao pre deset godina, kada je bila trinaestogodišnjakinja. Zoran Milenković je svojevremeno tvrdio da u njegovim postupcima nije bilo le namere i da mu je "veoma teško da postigne mir zbog upućenih kleveta", prenosi telegraf pisanje italijanskog Trentino korijere alpi magazina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here