Z. Marković
Ponosno predstavili srpsku tradiciju

Povodom održavanja Gospojinskih dana u Hramu Rođenja presvete Bogorodice u 16. bečkoj opštini, uz predavanje oca Arsenija, sada već tradicionalno u programu je učestvovala i pevačka grupa Kulturno-sportskog društva Bambi koja je otpevala nekoliko rodoljubivih i duhovnih pesama.

Aleksandar – Saša Stanković, predsednik KSD Bambi, ističe da klub ima kvalitetnu saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom koja predstavlja primer drugim društvima.

– Ovakva saradnja je vrlo bitna i ovom prilikom pozivam i druga društva da se okupe i intenziviraju saradnju sa Crkvom koja predstavlja najtrajniju i najpostojaniju instituciju našeg naroda u matici i dijaspori – ističe Stanković.

Pevačka grupa u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice

Narednog dana u opštini Otakring KSD Bambi je učestvovalo na festivalu 16-er fest koji je održan pod pokrovoteljstvom opštine i njenog predsednika Franca Prokopa. S ponosom i znalački srpsku tradiciju i kulturu predstavili su muzički i četiri folklorna ansambla.

– Ovom prilikom počastvovala nas je svojim prisustvom i pozdravila Nurten Jilmaz, koja je zadužena za integraciju u poslaničkom klubu Socijaldemokratske partije Austrije. Želim javno u “Vestima” da zahvalim Nurten Jilmaz, opštini i Francu Prokopu na trudu da ovakvim dešavanjima obogate i učine lepšim život u Otakringu – izjavio je Stanković.