Youtube/24sata
Momčilo Otašević snima u Beogradu

Momčilo Otašević debitovao je na filmu „Led“ Jelene Bajić Jočić još kao student, a do oktobra Beograd će ponovo biti njegova baza.

Crnogorski glumac, koji živi u Zagrebu, u Srbiji će snimati film „Budi bog s nama“ Slobodana Šijana i novu seriju „Beležnica“ po knjizi Ratka Dmitrovića „Beležnica profesora Miškovića“.

Film „Budi bog s nama“ je biografska drama o Bošku Tokinu (1894-1953), vizuelnom umetniku i reditelju prvog srpskog avangardnog filma. Boška Tokina, kao što je i prethodno najavljeno, tumači Miloš Biković. Jedna od važnih uloga u filmu pripala je i sve traženijem hrvatskom glumcu Goranu Bogdanu, a Otašević tumači lik pisca Vlade Stajića. Otašević, odnosno Stajić, u filmu ima scenu sa Desankom Maksimović.

Serija „Beležnica profesora Miškovića“ zajednički projekat je „Košutnjak film“, „Telekoma Srbije“ i RTS. Scenario od 12 epizoda potpisuju Đorđe Milosavljević, Kosta Peševski i Radoslav Lale Pavlović, a režija je poverena Miroslavu Lekiću. Momčilo igra Boška, novinara beogradskog lista Argument koji dobija od urednika zadatak da intervjuiše Jelisavetu Mišković (Anica Dobra), udovicu nestalog etnologa, u naučnoj zajednici priznatog i poštovanog profesora Arsenija Miškovića.

– To je uloga koju samo možete poželeti, a odavno nisam bio toliko oduševljen scenariom. Liči mi na skandinavske ozbiljne serije, sa nadrealnim momentima. Jedva čekam da počne snimanje – izjavio je ranije Otašević, koji je hteo da studira novinarstvo, ali je primljen na glumu.

Glumac će uskoro postati otac po drugi put, jer njegova supruga Jelena čeka sina.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime