Začepljene ili blokirane arterije mogu biti uzrokovane ugruškom krvi ili plak koji se formira i nakuplja kao rezultat visokog nivoa holesterola u krvi. Ova blokada izaziva ogromnu količinu pritiska u krvi jer se ne može slobodno kretati po telu kao što je potrebno, izazivajući visok krvni pritisak, takođe poznat i kao hipertenzija.

Jednom kada se arterije začepe, očistiti ih je vrlo teško. Stručnjaci veruju da visoki holesterol počinje oštećenjem i plakom koji blokira unutrašnji sloj arterije. Mnogi razlozi za to uključuju pušenje, naslednost, lošu ishranu, nedostatak vežbanja, gojaznost i dijabetes. Kako je ovaj problem toliko rasprostranjen, mnogi su zatražili lekarsku pomoć, uključujući visoke doze lekova. Traženje lekarskog saveta uvek je preporučeni način da biste rešili zdravstvene probleme poput ovog, ali to može postati skupo. Srećom, postoje prirodna rešenja, uključujući i ono koje ćemo vam pokazati.

Limunovim sokom, jabukovim sirćetom i medom moći ćete jednostavno i zdravo otčepiti arterije i kontrolisati krvni pritisak.

Namirnice koje su dobre za vaše zdravlje:

Pokazalo se da je beli luk prirodni način da se očiste blokade u arterijama, kao i da se smanji krvni pritisak i loš nivo holesterola. Takođe može da smanji nivo šećera u krvi, što pomaže u gubitku telesne težine, jer kada je nivo šećera u normalnim okvirima olakšava kontrolu vašeg apetita, a zauzvrat pomaže u gubitku kilograma.

Đumbir je povezan sa prevencijom srčanih bolesti zbog svoje sposobnosti da poveća protok krvi. Takođe poseduje mogućnosti za proizvodnju energije koje će vam pomoći da budete fizički aktivniji, na taj način pomažući u gubitku kilograma.

U istraživanjima je pokazano da limun da reguliše otkucaje srca, obnavljajući ispravnu funkciju srca, i pomažući da krv teče lakše po telu.

Jabukovo sirće ima antioksidante koji igraju presudnu ulogu u uklanjanju toksina iz tela i krvi. Takođe sadrži zdrave vitamine, minerale i enzime koji održavaju telo zdravim.

Med se bori protiv bakterija, smanjuje holesterol i srčane bolesti.

Kako se napravi ovaj napitak koi će vam pomoći i koji su vam sastojci potrebni:

1 šolja soka od đumbira
1 šolja pirea belog luka
1 šolja limunovog soka
1 šolja jabukovog sirćeta
2 šolje organskog meda

Priprema:

Iz sastojaka ekstraktite sok.
U lončić stavite đumbir, beli luk, limunov sok i sirće i kuvajte na srednje jakoj vatri tokom mešanja.
Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi.
Dodajte 2 šolje meda i dobro izmešajte.
Sipajte smesu u čistu bocu i čuvajte u frižideru.

Konzumirati na sledeći način:

Uzimajte po jednu kašiku smese svako jutro, popodne i uveče na prazan stomak. Smesa se može čuvati u frižideru najviše 2 meseca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here