EPA-EFE/Erik S. Lesser

Igrači i trener Los Anđeles Lejkersa prisetili su se opet Kobija Brajanta nakon pobede nad Denver Nagetsima u finalu Zapada.

Lejkersi su slavili 105:103 trojkom Entonija Dejvisa uz zvuk sirene za 2-0 u seriji.

Trener Lejkrsa Frenk Vogel je odmah istakao da je ovaj šut prestavlja otelotvorenje onoga što je radio Kobi.

– Želimo da otelotvorimo ono za šta se Kobi zalagao i da poštujemo uspomenu na njega. Postoje utakmice u kojima ćemo to osetiti malo više nego drugi. Kada igramo u tim dresovima (crnim u čast Brajanta, prim. aut) mislim da osećamo više nego drugi. Ovo je šut koji bi Kobi pogodio. Za mene, AD koji tako trčava, hvata loptu i šutira za pobedu u najvažnijem trenutku sezone za nas, bez dodira mrežice, jer Mambin šut – rekao je Vogel.

I sam Dejvis je posle koša prizivao Brajanta.

– Jesam. Nosimo ove dresove. On je pogodio bezbroj ovakvih šuteva za pobedu, bez obzira da li je plej-of ili finale. Ovo je posebno za mene. Za moje saigrače. Rekao sam Lebronu, u Los Anđelesu, protiv Bruklin Netsa neposredno pre pauze, bio sam u istoj poziciji, malo drugačija akcija i promašio sam šut. Iznervirao sam se, a on mi je rekao: ‘Živećemo ili umreti sa tobom dok šutiraš tako’. Dobio sam istu priliku večeras i pogodio. Posebam trenutak za mene i za tim. Posebno u situaciji gde pokušavamo da povedemo 2-0 protiv posebne ekipe koja ima sjajne igrače koji se bore svih 48 minuta. Uraditi tako nešto, u dresovima koje smo sada nosili, to čini još posebnijim – rekao je Dejvis.

Njegov saigrač Džejms je opisao trenutak kada je njegov saigr3ač postigao odlučujući koš.

– Da li ste videli moju reakciju kada je pogodio? Pokušao sam da ga jurim kao i svi ostali saigrači i članovi tima koji su bili tu. Poseban trenutak za igrača. Srećan sam što sam bio deo ovoga – rekao je Lebron.

 

1 COMMENT

  1. Sta je bijela 7-mica radila. Zabio se u dvojac umjesto da prati Dejvisa. Ili je glup ili dobio pare !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here