Otimač taksija se razneo bombom

0

 

Mladić je sinoć oko 22.30 časova došao taksijem na parking kod Sava centra. Taksisti koji ga je dovezao rekao je da ga vozi celu noć i da će ga bogato nagraditi.

Vozač se izvinio, jer je završavao smenu i uputio ga je na svog kolegu, ali tada je mladić pokazao revolver i ručnu bombu, sa koje je skinuo osigurač. 

 

U Kostićevom stanu pronađeno oružje

 

Policija je danas, u Kostićevom stanu, pronašla veliku količinu oružja, eksploziva i municije. On je živeo kao podstanar u Malom Mokrom Lugu i nije bio poznat policiji, niti su protiv njega podnošene krivične prijave.

 

Vozač taksija uspeo je, ipak, da pobegne, a mladić je ispalio nekoliko hitaca ka njegovom vozilu, a zatim ušao u sledeće vozilo, primoravši taksistu da ga vozi kroz grad.

 

Tokom vožnje taksisti je pokazao da je pored revolvera i ručne bombe, opasan eksplozivom, a da ima i automatski pištolj "škorpion", te govorio kako će "učiniti nešto spektakularno" i kako će "sve dići u vazduh".

 

Foto: arhiva

Zadržavši prisebnost, vozač taksija je akivirao takozvani "panik taster" i tako omogućio policiji da ga locira i prepreči put vozilu na Voždovcu u Zaplenjskoj ulici. .

 

Mladić je onda pucao na pripadnike interventne brigade, na šta su oni uzvratili vatru. To je iskoristio taksista i pobegao iz svog vozila. Odmah potom čula se jaka eksplozija ručne bombe iz koje je kidnaper izvukao osigurač.

Taksista u automobilu je uspeo da obavesti kontrolni centar da je u opasnosti, posle čega je interventna jedinica policije započela poteru. Usledila je razmena vatre, a pre nego što će 20-godišnji mladić aktivirati bombu, taksista je uspeo da pobegne iz vozila.

 

U Hitnoj pomoći rečeno da je mladić prebačen u Urgentni centar, gde je kasnije preminuo od povreda zadobijenih u eksploziji bombe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here