Otišao iz Makedonije da se leči drogom

0

Lek našao na drugom kontinentu: Kiril Pop Hristov
 

– Ja sam "sadio" moje zdravlje, i da bih ga "zabetonirao" otišao sam tamo gde mi neće upadati u kuću i prepadati me da bi me zaustavili u komunikaciji sa svetom biljkom koja mi je život dala – rekao je glumac Kiril Pop Hristov napuštajući Makedoniju.

 

U novembru prošle godine on je bio osuđen na godinu dana zatvora zbog gajenja marihuane u svojoj kući u Skoplju. Na ovako blagu kaznu Osnovni sud ga je osudio "ceneći loše zdravstveno stanje optuženog". Hristov se na suđenju tvrdio da je opojnu biljku gajio i koristio isključivo iz medicinskih razloga.

 

U kući plantaža marihuane

Poznati glumac Kiril Pop Hristov – Kili uhapšen je prošle godine u septembruu svojoj kući na periferiji Skoplja gde je gajio marihuanu. Policija je našla veću količinu droge, a u podrumskim prostorijama celu plantažu – 80 saksija sa marihuanom.

– Bio sam svestan da time što gajim i proizvodim marihuanu pravim krivično delo. Međutim, kada idete po ivici noža i kada treba da odaberete između života i smrti, dovodite se u situaciju da ne vodite računa o zakonima. Zato molim sud da napravi razliku između kanabis sative i kanabis indike, koju sam ja gajio, s obzirom na to da ona u sebi ne sadrži inkriminiranu supstancu, zakonom kažnjivu, a koju sam ja koristio za pravljenje leka za moj karcinom u naprednoj fazi. Od lekovite supstance koja se nalazi u listovima i vrhovima pravio sam ulje koje sam konzumirao i od koga se moje zdravstveno stanje mnogo poboljšalo – rekao je glumac Pop Hristov braneći se pred sudom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here