R. E.
Fudbaleri Orlova

Planirani dupli srpski derbi između FK Beograda i Orlova iz Sidneja otkazan je prošlog vikenda zbog širenja pandemije koronavirusa.

Dve škole, Freeman Catholic College i Mary Immaculate Catholic Primary, pogođene su pojavom novih slučajeva zaraze prošlog petka.
U sklopu ove vesti, Južni fudbalski Distrikt odmah je reagovao i otkazao sve juniorske mečeve. Kako stoji na Facebook stranici Distrikta, više od 250 fudbalera iz pomenutih škola u Ferfildu igra u nekoliko klubova. Tako da je odluka o otkazivanju utakmica juniorskih takmičenja više nego razumljiva.
Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je i celokupno kolo seniorskih timova otkazano tokom vikenda. Reč je o 7. kolu Premijer lige i 4. kolu “All age” timova.
Razlog leži u tome što bi za održavanje mečeva seniorskih timova bila potrebna reorganizacija unapred planiranih sudija, zatvaranje terena… Ovakav scenario posebno bi bio nepravedan prema klupskih volonterima.
Vesti je naišla na negodovanje u oba kampa srpskih klubova, Beograda i Orlova, jer je sve bilo spremno za dva međusobna duela, najpre veterana u subotu, te premijerligaša u nedelju. Odlukom Distrikta, ovo kolo neće biti naknadno odigrano, zbog ionako kratkog vremenskog termina dostupnog u poremećenoj sezoni.

Utakmice

e biti upisane kao nerešene i svako od timova dobiće po bod. Takođe, otkazani su i svi mečevi FK Bonirig, koji se takmiči pod okriljem SDSFA.
Na Facebook stranici Distrikta usledila je lavina komentara o ovoj ishitrenoj odluci u “minut do 12”. Mnogi su izrazili nezadovoljstvo time što Distrikt nije bio u stanju da pronađe bolje rešenje od najjednostavnijeg – otkazivanja celokupnog kola.
U diskusiju se uključio i administrator Distrikta, pojašnjavajući da je “zbog logističkih nemogućnosti ovo bila najispravnija odluka”. Napomenuto je da su deca pojedinih seniora, koji su trebali da igraju za vikend, učenici ferfildskih škola.
Pored pokazanog razumevanja, jer je bezbednost ipak najvažnija, ostaje pitanje plaćenih klupskih članarina.
Iako se radi o amaterskom takmičenju, svi igrači i klubovi članovi Distrikta plaćaju registracije, a sada se pitaju šta će se dogoditi s članarinama ukoliko tekuća sezona bude u potpunosti otkazana.

Bez fudbala i u Brizbejnu

Otkazan je i derbi fudbalera Svetog Đorđa u Premijer ligi Brizbejna. Međutim, Fudbalska federacija glavnog grada Kvinslenda odlučila je da se fudbal ne igra ovog vikenda zbog vremenskih prilika, odnosno jake kiše koja je pogodila prestonicu. Termin odigravanja meča između Svetog Đorđa i Tistl Grandža biće naknadno saopšten.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here