Košarkaški klub FMP saopštio je da je uputio poziv svim članovima regionalne lige za Vanrednu Skupštinu ABA lige.

– KK FMP obaveštava košarkašku javnost da je predsednik našeg kluba gospodin Đorđe Avramović kao predsedavajući regionalnog takmičenja ABA lige, zajedno sa članovima rotirajućeg predsedništva u kome se nalaze i potpredsednici Đorđije Pavićević (KK Mornar) i Željko Žilavec (KK Zadar), uputio dana 31.03.2021. godine poziv za Vanrednu Skupštinu ABA lige – navodi se u saopštenju na sajtu FMP-a.

Kako se navodi, sednica je uredno zakazana za 16. april i poziv je upućen svim klubovima ABA lige od strane jedinog legitimnog tela koji može da sazove Skupštinu, a to je predsedništvo ABA lige u navedenom sastavu.

– Njegov legitimitet je potvrđen i na dve Skupštine ABA lige održane 16.jula i 23.jula 2020. godine u skladu sa važećim aktima Aba lige – stoji u saopštenju.

– Kako bi sprečili bilo kakvo dalje dezinformisanje javnosti, KK FMP u prilogu dostavlja i audio zapis sa sednice Skupštine održane 16.07.2020. godine na kome se jasno čuje trenutak kada dotadašnji predsedavajući ABA lige (predstavnik KK Cibona) predaje dužnost novom predsedavajućem ABA lige jtd (KK FMP) i potpredsednicima ABA lige (KK Mornar i KK Zadar).

KK FMP smatra da predstojeća Vanredna Skupština 16.04.2021. predstavlja idealnu priliku da na opšte zadovoljstvo, ligu svih klubova, vratimo u okvire zakona i nastavimo da razvijamo ABA ligu jtd za opšte dobro košarke u celom regionu – ističu iz FMP-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here