Otkriće: Tunel ispod Novog Sada!

0

Tunel za koji su pojedini Novosađani pomislili da predstavlja legendarnu mrežu tunela koja spaja Petrovaradinsku tvrđavu sa bačkom stranom grada
 

Prema informacijama koje je portal 021.rs nezvanično dobio od ljudi koji se bave istorijom grada, ovde se ipak ne radi o tunelu koji bi potvrdio staru urbanu legendu o postojanju tunela, koji su od Tvrđave vodili ispod Dunava, ne samo do Novog Sada, već i Futoga i drugih naseljenih mesta u okolini.

Naime, kada se pogledaju fotografije, u pitanju je stari kanalizacioni kolektor koji je građen polovinom dvadesetog veka, pre nego što je Novi Sad počeo da ugrađuje azbestno-betonske cevi za potrebe kanalizacije.

Kako 021 saznaje, o ovom otkriću izvođač radova je obavestio nadležne gradske organe i sutra ujutru bi trebalo da uslede raskopavanje i utvrđivanje kuda vodi ovaj tunel, kao i da li će uslediti njegovo zatvaranje.

 

Inače, zbog problema sa katastrom komunalne infrastrukture, koji sadrži podatke o svim kanalizacionim, vodovodnim i drugim mrežama pod zemljom, i koji nije ažuriran i vođen prethodnih decenija, prilikom izvođenja radova, često dolazi do situacija da se pronađu tuneli, cevi, kablovi, koji ne bi trebalo tu da se nalaze, te dolazi do havarija.

Iako informacije govore da se radi o napuštenom kanalizacionom kolektoru, na osnovu priloženih fotografija procenite da li je ipak reč o tunelu starom tri veka ili nečemu što je sagrađeno pre pet decenija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here